Özel Uçak Kiralama Nasıl Yapılır?


Özel uçak kiralama hizmeti genellikle iş dünyasının ileri gelenleri, siyasi liderler, sanat ve spor camiası tarafından, yoğun programlarını en hızlı şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla tercih edilmektedir. Kişiye veya gruplara özel tahsis edilen özel uçaklarla, zaman ve mekan fark etmeksizin uçak kiralama hizmeti talep etmek, yolculuk yapmanın konforu için yeterince güçlü bir nedendir.

Özel uçaklar seyahat, tatil ve kutlama amaçlı da kullanılmaktadır, lüks, konfor ve gizlilik içinde için uçuş keyfinin tadı çıkarılabilir.

Özel Uçak Kiralama Avantajları Nelerdir?

Özel uçak kiralama sürecinde, müşteri tercihleri baz alınarak, uzman ekip tarafından düzenlenen uçuş hazırlıkları güvenli ve konforlu şekilde tamamlanmalıdır. Uçak kiralama avantajları ise şu şekildedir;

  • Uçuş rotası ve zaman planlamasının müşteri tarafından belirlenmesi, kiralama maliyetini oluşturmaktadır.
  • Seyahat planına ve yolcu sayısına göre uçak tercihi yapılabilmektedir.
  • Gizlilik esas alınan lüks ve konforlu bir uçuş hizmetine sahip olmayı sağlar.
  • Uzun kuyruklar oluşan bekleme salonlarında, Check-IN ve bagaj hizmetini özel alanlarda gerçekleştirmektedir.
  • Yolcuların ve eşyaların defalarca maruz kaldığı tedirgin edici kontrol noktalarına girmek zorunda kalmadan, daha fazla bagaj ile seyahat etme imkanına sahip kiralama hizmetlerini tercih ederek yolculuğun keyfi çıkarılabilir.
  • Gün içinde birden fazla konumda bulunmak gerektiğinde uçak kiralama hizmeti satın almak zamanı iyi kullanmak isteyenler için en doğru tercih olacaktır.
  • Özel ilgi ve alaka sunan personel ekip tarafından özel hizmet alınmasını da sağlar.
  • Evcil hayvanlar, daha konforlu ve güvenli taşıma ortamına sahip olması sayesinde seyahat süreci de kolaylaşır.
  • Uçuş esnasında görevli kabin memuru süreç bitene kadar gereken her durumda eşlik etmektedir.

Uçak kiralama hizmeti zaman tasarrufu ve konfor nedenlerinin yanı sıra, daha fazla varış noktasına ulaşmak açısından da büyük tercih sebebidir. Özelliklede büyük uçaklarda bulunan yatak odası, duş, televizyon ve WiFi, özel hizmet alarak uçmayı haklı gösteren bir nedendir.

Özel Uçak Kiralanırken Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?

Özel uçaklar büyüklüğüne ve gidiş mesafe süresine göre hafif jet, orta jet, ağır jet ve VIP Hava yolu olmak üzere 4 kategoriye ayrılmaktadır. Genellikle bu sınıflar uçağın kabin ölçülerine göre nitelendirilmektedir. Dikkat edilmesi gereken konular şu şekilde sıralanabilir;

1.     Kiralanacak Uçak Türü

İhtiyaca uygun şekilde kiralanacak uçak türüne karar verilmelidir. Seçimler doğrultusunda uçak, daha fazla destinasyona daha hızlı ulaşma imkanı sağlayan konforlu bir uçuş şeklidir.

2.     Özel Uçak Kiralama Hizmeti Alınacak Şirket Seçimi

Hava ambulansı kiralama gibi kiralama yapılacak şirketin kullandığı uçak türleri, uçuş ekibi memnuniyeti, sektörde edindiği yer, deneyim ve tecrübeleri, uluslararası ofislere sahip olup olmadığı gibi durumlar büyük önem arz eder.

Yolculuğun sorunsuz geçmesi için olası aksiliklere karşı kriz yönetimini doğru uygulaması gerekmektedir.

Özel uçak brokerleri aracılığı kurarak veya özel uçak operatörleriyle iletişime geçerek doğru hizmet satın alınabilir. Kolaylık ve rahatlık için genellikle bir özel uçak brokerleri tercih edilmektedir.

Son anda değişiklik gösteren uçuş planlarında, anlık süreç yönetimini yapmak için müşteri hizmetlerine günün her saati ulaşılabilirlik sağlaması ise sorunsuz hizmet açısından oldukça önemlidir.

3.     Maliyet Hesabı

Maliyet hesabı yapılarak uçuş rotası hazırlanmalıdır. Uçak seçimi, yakıt, sigorta, uçuş ekibi, ikram uçak kiralama sürecinde maliyeti etkiler. Bunun yanında kalkış ve varış noktası seçiminde gereken belge türleri ve ücretlerinin değişiklik göstermesi nedeniyle maliyette etkilenmektedir.

Uçak kiralama hizmeti alırken profesyonel hizmet sunan, tecrübeli ve gizlilik prensibi olan şirketler tercih edilmelidir.

Özel Uçak ile Seyahat Güvenli Mi?

Günümüzde en güvenli seyahat şekli havayolu araçları ile yapılan uçuş yolculuğudur. Diğer ulaşım çeşitlerine nazaran, hava yolu ulaşımı istatistiksel olarak kaza oranın en az olduğu ulaşım şeklidir. Özel jet ve uçak kiralama hizmeti, son teknolojiye uyum sağlayan güvenli bir yolculuğun keyfi çıkartmaya yardımcı olur.

Özel Uçak Kiraları Ne Kadar?

Uçak Kiralama fiyatları seyahat için seçilen uçak türü, yolcu sayısı, yakıt, ikramlıklar, uçuş tarihleri, kalkış ve varış yapılacak havalimanlarına göre fiyatlar değişiklik göstermektedir. Sezon canlılığı gibi birçok duruma bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Hizmet kalitesine uygun bir şirket tercih edildiğinde uçak kiralama hizmeti kusursuz şekilde tamamlanmaktadır. Yolcuların talep ve ihtiyaçlarına uygun programlama ve müsaitlik durumuna göre de fiyatlandırma gerçekleştirilmektedir.

Vira Jet özel uçak kiralama firmaları başta olmak üzere hemen her firma uçak kiralama süresince 7/24 hizmet veren profesyonel müşteri hizmetlerimizle iletişim sağlayarak kısa sürede rezervasyon ve taleplerinizi iletebilir, uçuş deneyiminden sizde faydalanabilirsiniz.