Tanklar Kerkük’e giriyor: Kerkük son durum haritası (16 Ekim 2016)


IRAK, Kerkük (HABERYİRMİ) –  Irak tankları Kerkük il merkezine güney dış caddesinden giriş yaptı.

Irak ordu kaynakları saldırının Kerkük il merkezini hedef almadığını, çevresindeki petrol ve askeri üslenme noktaları ve hava üslerini kontrol altına almaya yönelik olduğunu belirtiyor. Ancak bölgeden gelen raporlar bu iddiayı çürütüyor. Zira 13.00 sıralarında Irak tanklarının Kerkük il merkezine güney dış caddesinden giriş yaptığı görüntülendi. Peşmerge güçlerinin ise bölgede ciddi bir direnişi yok. Bazı noktalarda çatışma raporları gelmesine karşın konvansiyonel bir savaş yaşanmıyor.
Kerkük son durum: Irak ordu tankları-Kerkük güneydoğusu dış semt girişinde görüntülendi.
Kerkük batısında K1 Hava Üssü ve Tazehormatu Irak ordusunda… K1 Hava Üssünü’nün bulunduğu noktalardaki Kuzey Petrol Şirketi, aynı bölgede Baba Gur Gur petrol sahası Irak güçlerinin kontrolüne geçti. K1 Hava üssünün hiç bir çatışma yaşanmadan Irak kuvvetlerine teslim edildiği bildirildi. Diğer noktalardan da benzer raporlar gelmeye devam ediyor.
Kerkük son durum haritası:
Kerkük son durum haritası: 16 Ekim 13.19: Kerkük batısında K1 Hava Üssü ve Tazehormatu Irak ordusunda

Tazehormatu‘nun batısındaki sarı cep bölgesindeki Peşmerge alanında bulunan Sanayi bölgesinin bir bölümü de Irak güçlerine geçti.

Kerkük, Başkent Bağdat’ın 236 km kuzeyi, Erbil’in 83 km güneyi, Musul’un 149 km güneydoğusunda, Süleymaniye’nin 97 km batısında ve Tikrit’in 116 km kuzeydoğusunda yer alan Kerkük alıyor.

Bağdat yönetimi, Kerkük’te bulunan petrol sahaları ve askeri üs noktalarından çekilmesi için Peşmerge’ye 48 saat süre vermiş, o süre yerel saatle 15 Ekim 01.00’de sona ermişti. Diplomasi trafiği devam ederken Bağdat’ın ek olarak verdiği 24 saat süre ise 16 Ekim gece 01.00’da son ermiş ve ordu bunun üzerine Kerkük’e ilerlemeye başlamıştı. HABERYİRMİ

İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir