Rejim, Dera için hazırlanıyor: Son durum harita (28 Mayıs 2018)

Şam ve cevresini yoğun saldırılar ve tehcir anlaşmalarıyla kontrol eden Suriye rejim ordusu, Dera kuzeyinde toplandı. Bölgeden gelen ilk fotoğraf karesinde Kaplan Güçleri (Tiger Force) komutanı Süheyl Hasan’ın da yer alması dikkat çekti


Suriye rejim ordusu Dera'da.

SURİYE, Dera (HABERYİRMİ) – Suriye Arap Ordusu (SAO), Şam ve çevresindeki muhalif yapıları yenilgiye uğrattıktan sonra gözünü ABD ve İsrail korumasındaki güney hatlarına çevrildi. Tiger (Kaplan) güçleri de dahil, kuzeydeki güçlerinin önemli bölümünü güney cephelerine kaydıran rejim güçleri, Dera kuzey hatlarında tahkimata devam ediyor.

Suriye rejim ordusu Dera’da.

Suriye Arap Ordusu unsurlarının sosyal medya hesapları üzerinden servis ettiği fotoğraflarda, ordu birimlerinin Dera kuzey hatlarında toplandığı görülüyor. Suriye’nin “seçkin ordu birliği”  Kaplan Güçleri’nin (Tiger Force) komutanı Süheyl Hasan’ın (Ortada sağdan dördüncü) da bölgede bulunduğu, ve birlikleri denetlediği görülüyor.

Hava İstihbarat Albayı olan Süheyl Hassan, Kaplan Güçleri Komutanı olarak daha önve Halep’teki saldırılarda rejim unsurlarının yönetimini üstlenmişti. Humus Şaer, Halep Handarat ve İdlib Han Şeyhun saldırılarının bir numaralı ismi olan Hassan, kuzeydeki unsurların güneye aktarılmasından da sorumlu SAO komutanlarından biri olarak biliniyor.

Harita: Rejimin yeni hedefi Dera hattındaki muhalif unsurlar. Rejim daha önce Mart ve Nisan aylarında Doğu Guta, Duma, Rastan ve son olarak Yenmük bölgesinde kontrolü sağlamıştı.

Rejim ordusu, geçtiğimiz Mart ev Nisan aylarında Doğu Guta başta olmak üzere Duma, Rastan bölgelerine yoğun saldırılar gerçekleştirmiş, saldırılar sonunda muhalif gruplara “zorunlu tahliye” anlaşmaları imzalatmıştı.

Zorunlu tahliye anlaşmalarıyla muhalifler, bölgedeki sivillerle İdlib’e tahliye edilirken, rejim güçleri de bu alanlarda tam kontrol sağlamaya başlamıştı. Rejim unsurları son olarak benzer biçimde Yermük bölgesinde kontrolü sağlamıştı. HABERYİRMİ

Yorum

  1. La Havle Vela Kuvvete illa billahil aliyyil azııım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir