Hakim karşısına çıktılar


Arda Turan ile Berkay Şahin, 3 ay önce Emirgan’da gittikleri eğlence mekanında kavga etmişti.  Turan hakkında “cin-sel ta-ciz”, “kasten ya-ralama”, “Korku, kaygı veya panik oluşturabilecek tarzda sil-ahla ateş etme”, “ruhsatsız si-lah bulundurma” suçlarından 12,5 yıla kadar, müşteki şüpheli Berkay Şahin hakkında da “hakaret” suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

ADLİYEYE KORUMA ORDUSUYLA GELDİ: Ünlü şarkıcı Berkay Şahin ve eşi Özlem Ada Şahin duruşma için İstanbul Adliyesine korumalarıyla geldi.

ARDA TURAN’IN TALEBİ REDDEDİLDİ: Duruşmada Arda Turan tarafı mahkeme içeriğinin yasaklanması talebinde bulundu. Mahkeme bu isteği geri çevirdi.

BERKAY’IN AYLIK KAZANCI BİN LİRAYMIŞ: Duruşmada kimlik tespiti yapılan Arda Turan, aylık gelirinin 300 bin lira olduğunu söyledi. Şarkıcı Berkay Şahin ise “bin lira” (rakamla 1000 TL) aylık geliri olduğunu ifade etti.

“BERKAY’IN KORUMALARINA ARDA’YA, ‘SIKIN’ DEDİĞİNİ DUYDUM”: Arda Turan ifadesinde, “Gittiğimiz mekan küçük bir yerdi. Tuvalete gitmek isteseniz en az 4-5 kişiye çarparak gidersiniz. O gün ben de Özlem Hanım’a çarptım ve özür diledim. Sonra Berkay gelip ensemden tutup ‘seninle konuşmamız lazım’ dedi. Berkay’ın ısrarı üzerine arbede yaşandı. Dışarıda Berkay’ın korumalarına Arda’ya, ‘sıkın’ dediğini duydum. Eve gittiğimde olayın Berkay’ın eşiyle alakalı olduğunu öğrendim. Hastaneye gidip durumun yanlış anlaşılma olduğunu anlatmak istedim. Rahmetli dedemden kalma si-lahım yanımdaydı. Ona uzatıp ‘Bana inanmıyorsan istediğini yap’ dedim. O da si-lahı alıp koltuğa attı. Si-lahı koltuktan almak isterken patladı. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

”BAYRAMPAŞALIYIM BANA BİR ŞEY OLMAZ”: Berkay ise şu açıklamaları yaptı: “Özlem canı sıkılmış şekilde yanıma geldi. Ben ısrar edince, çocuğumun üstüne yemin ettirdikten sonra anlattı. Arda’nın koluna çarptıktan sonra kulağına, ‘Çok güzelsin. Evli olmasaydın ya da olmasaydım. Seni kaçırmazdım’ dediğini bana anlattı. Ben de mekanın içine girerek Arda’nın ensesinden tutup kulağına, ‘eşimi bırakıp 10 dakika sonra geleceğim’ dedim. Arda, ‘Ben Bayrampaşalıyım bana bir şey olmaz’ ifadeleriyle hastaneye geldi. Mermi si-lahın ağzındaydı…”

”Sİ-LAHI ELİNDE SALLAYARAK ATAR YAPTI: Berkay hastanedeki olayları kendi bakış açısıyla şu şekilde dile getirdi: “Arda si-lahı çıkardı. Benim böyle bir şey yaptığıma inanıyorsan al sık dedi. Yan tarafa bıraktı. Sonra si-lahı alıp elinde sallayarak atar yaptı. Ben de si-lahı elinden alıp s… git burdan dedim. Yavşak da dedim. Doğrudur. Eğer özür dilemek istiyorsan yarın eşini alıp bize kahvaltıya gelirsin” dedim. Sadece o lanetli gecenin bitmesini istiyordum. Benim ona yavşak dememle kasıtlı olarak yere ateş etti. Yine aynı konuşmalar devam etti. Özlem’i aradım ‘Arda özür dilemek istiyor’ dedim.

”ÖZÜR DİLERSE DAVADAN VAZGEÇECEĞİM”: Özlem, ‘eşimin burnunu kırdı’ diyerek konuşmak istemedi. O gittikten sonra şikayetçi olmak için değil, rezillik çıkmasın diye boş kovan aradık. Ama bulamadık. Ameliyattan sonra Arda’nın tanıdıkları beni arayıp, şikayetçi olmayacaksın değil mi? dediler. Şikayetçi olmayacaktım. Ama eşim bir kitap çıkarıyor o nedenle reklamını yapıyor diye söylenti yaydılar. Arda ve eşi bunu yaptı. Ben de şikayetçi olmaya karar verdim.” Berkay, “Yaptığını kabul edip özür dilerse tüm davalarımdan vazgeçeceğim. Yapması gereken tek şey özür dilemek” diye konuştu.

HAPİS İSTEMLERİ: İddianamede, Arda Turan hakkında 3 yıl 3 aydan 12 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Berkay Şahin hakkında ise “Hakaret” suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi.