Elon Musk’tan Türkiye açıklaması


SpaceX kurucusu Elon Musk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye ile dünyada ilk olacak pek çok projeyi birlikte yapacağız” açıklamasında bulundu.

ABD’li ünlü milyarder Elon Musk, “Türkiye ile iş birliğimizi merakla bekliyorum. Sizinle (CB Erdoğan) tekrar görüşmek isterim. Türkiye ile dünyada ilk olacak pek çok projeyi birlikte yapacağız. Türkiye’ye ziyaretimi heyecanla bekliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün SpaceX kurucusu Elon Musk ile video konferans yöntemiyle görüşmüştü. Görüşmede Türkiye’deki kamu ve özel sektör kurumları ile şirket arasında uydu ve uzay teknolojileri başta olmak üzere farklı alanlarda iş birliğine ilişkin hususlar masaya yatırıldı.

Elektrikli otonom araçlar ve dijital ekonomi konularının da konuşulduğu görüşmede, uzun dönemli yatırımlar ve mevcut iş birliğini geliştirecek adımlar değerlendirilmeye alındı.

Türkiye’ye gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel olarak hazırlanan bir NFT hediyede bulundu. Erdoğan ile yeniden görüşmenin bir onur olduğunu belirten Musk, Türkiye’yi ziyaret etmek istediğinin de altını çizdi.