Yakalanan yeğenler cezaevinde


Fetullah Gülen
FETÖ’nün giriştiği 15 Temmuz kalkışması ardından başlayan operasyonlarda Gülen’in tüm yeğenleri yakın takibe alındı. Örgütte kritik noktalarda görev yapan yeğenlerin bir çoğu ya gözaltına alındı ya da tutuklandı. 
ABDULLAH KORUCUK: Erzurum’daki FETÖ soruşturması kapsamında, örgüt lideri Fetullah Gülen’in kız kardeşinin oğlu Abdullah Korucuk yakalandı. Kentte yabancı dil eğitimi veren Özel Amerikan Kültür Merkezi dil okullarının sahibi olan ve sorgusu süren Korucuk’un aynı soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan ve adli kontrolle serbest kalan eşi Esra Korucuk’un ifadeleri doğrultusunda yakalandığı öğrenildi.
M. Sait Gülen
MUHAMMET SAİT GÜLEN – SÜLEYMAN YÖRÜK: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 2010 KPSS soruşturması çerçevesinde Fetullah Gülen’in yeğeni Muhammet Sait Gülen ile Süleyman Yörük tutuklandı. Gülen ile Yörük’ün, çalıntı sınav sorularını cemaat içinde ilgili kişilere dağıttıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Sait Gülen’in ifadesinde 2010 KPSS’de kopya çektiğini itiraf etti. “Erzurum’da cemaatin evlerinde büyüdüm. Cemaatin üyesiyim ancak FETÖ üyesi değilim” dediği öğrenildi. Sait Gülen’in 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında Fethullah Gülen’in açıklamalarını da kınadı.

ABDÜLHAMİT GÜLEN-İBRAHİM SEYDAN: Abdülhamit Gülen (38) ve İbrahim Seydan (26), Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Osmangazi ilçesindeki bir eğitim merkezinde yapılan operasyonda yakalandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgulamanın tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Gülen’in iki yeğeni “Terör Örgütü Kurmak ve Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçlarından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandılar.
Ahmet Ramiz Gülen
AHMET RAMİZ GÜLEN: Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının 15 Temmuz’da silahlı FETÖ/PDY mensuplarınca, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, başka bir düzen getirmeye veya düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” suçlarından başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Fetullah Gülen’in ağabeyi Kutbettin Gülen’in oğlu Ahmet Ramiz Gülen’in, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.
Bulunan not
MEHMET MEZHER GÜLEN: İzmir’de, Fethullahçı terör örgütüne yönelik operasyonda 30 şüpheli ile birlikte gözaltına alınan örgütün okul ve dershaneler Türkiye sorumlusu ve Fethullah Gülen’in yeğeni Mehmet Mezher Gülen ve 13 kişi tutuklandı. Gülen’in adı İzmir 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun havalandırma alanında, tutuklular tarafından bir sonraki havalandırma alanına atılarak zincirleme şekilde FETÖ’nün elebaşı Gülen’in yeğenine ulaştırılmak istenirken ele geçirilen notla da gündeme geldi. 21 Temmuz’da bulunan ve 17 Mayıs’ta tutuklanarak aynı cezaevine gönderilen Gülen’e ulaştırılmak istenen notta, “Mezher abi hani iş tamamdı. Bu girişim başarısız oldu. Arkadaşlar iyi organize olamadılar herhalde, şimdi ne olacak. Abi, başka bir girişim var mı? ifadeleri yer alıyordu.
ŞEMSETTİN GÜLEN: Gülen’in amcasının oğlu Şemsettin Gülen, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan Şemsettin Gülen’in Bursa’da yakalanan ve tutuklanan FETÖ/PDY terör örgütünün lideri Fethullah Gülen’in yeğeni Abdülhamit Gülen’in babası olduğu öğrenildi.
“ABLA” YEĞEN DE TUTUKLANDI: Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan son operasyonda, FETÖ/PDY örgütüne ait öğrenci evlerini boşaltırken yakalan örgüt lideri Fethullah Gülen’in yeğeni olduğu iddia edilen Ş.G., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Yanındaki E.D. isimli kadınla birlikte evleri boşaltırken yakalanan ve yaklaşık 10 evden sorumlu olduğu iddia edilen Ş.G. tutuklanarak Gebze Cezaevi’ne gönderildi. HABERYİRMİ / ÖZEL HABER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir