El Nusra: Silahları doğrudan ABD’den alıyoruz


Arşiv

Haftalık Alman Focus dergisi, ismini vermediği “Abu al-Ezz” kod adlı El Nusra komutanıyla görüştüğünü ileri sürdü. Jürgen Todenhöfer‘e konuştuğu belirtilen o komutana göre, Nusra ABD’den direkt olarak silah alıyor.

Dergi, EL Kaide‘den ayrılarak adını Fetih el Şam olarak değiştiren ve Washington yönetimi tarafından “terörist örgüt” olarak nitelendirilen El Nusra’nın, ABD’nin kendilerine başta BGM-71 TOW tanksavar füzeler olmak üzere çok sayıda silah gönderdiğini duyurdu.

Haberde Abu al-Ezz kod adlı örgüt komutanına dayandırılarak, silahların ABD, Rusya ve BM tarafından terör örgütü olarak kabul edilen El Nusra’ya verilmesine herhangi bir örgütün aracılık edip etmediği sorusuna, “Füzeler, doğrudan bize verildi. Amerikalılar bizim yanımızda” cevabı verildiği belirtildi.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve hükümeti kastederek, “Rejim devrilene kadar savaşacağız” dediği belirtilen El Nusra komutanının, amaçlarının şeriat kurallarıyla yönetilen bir İslam devleti kurmak olduğunu ve herhangi bir laik devleti tanımayacaklarını ifade ettiği de haberde yer aldı. 
Nusra, bugüne kadar ABD ile böyle bir ortaklığı kabul etmedi. Aksine ABD hava saldırılarının yer yer hedefi olan örgüt, buna karşın son zamanlarda El Kaide ile olan bağını koparıp ABD’nin hedefi olmaktan da kaçındı. Amerikan yönetimi, El Kaide‘den ayrıldığını ve ismini değiştirdiğini açıklayan El Nusra’nın kendileri için hala terör örgütü olduğunu vurgulamıştı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir