ÖSO’ya baombalı saldırı: 70 ölü ve yaralı


Arşiv
TSK, ABD destekli ÖSO güçlerinin yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı 41’inci gününe girdi. ÖSO, Savran (Dabık) köyünün 5 kilometre kadar doğusunda bulunan Boztepe, Hardanah ve Türkmen Barı bölgelerine ilerledi.  
ABD ve TSK hava huvvetleri ise bu 3 köyün daha güneyinde bulunan Ziyadiyah, Bahrutah, Duvaybık, Aktarin ve Türkmen Barı köylerine bombaladı. Bombardımanlarda çok sayıda bina hedef oldu. 
ÖSO BÜYÜK KAYIP VERDİ
Saldırılara karşılık IŞİD’in bombalı araç saldırılarında 70’e yakın ÖSO savaşçısı öldü ya da yaralandı. TSK, 15 muhalifin öldüğünü 35’nin yaralandığını duyurdu. Yerel kaynaklara göre  Aktarin civarında bomba yüklü araç saldırısında en az 20 muhalif savaşçının öldüğü 50’ye yakın savaşçının ise yaralandığı bildirildi. Yaralıların bir çoğunun tedavi için Türkiye sınırındaki hastanelere götürüldüğü öğrenildi.
ÖSO ve hava saldırılarının seyri dikkate alındığında; koalisyon ve TSK destekli kara güçlerinin, IŞİD elindeki Savran’a doğru hareket ettiği, beldenin güneyinden yapılan saldırılarla kuşatılmak istendiği görülüyor. Bu arada YPG güçleri de Afrin güneyindeki Tel Rifat’tan doğu yönlü saldırılarını sürdürüyor. YPG son olarak Al Hassiyah köyünü ele geçirmişti. 
Harita: Suriye’de son durum. Suriye/Halep kuzeyi. ÖSO ve YPG ilerlemehatları. Ekim 2016 / Haberyirmi 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir