FLAŞ: YPG, El Bab’ta ÖSO’ya saldırıyor


El Bab’ta son durum

Menbiç’ten çikeliceğini duyuran YPG, 16 Kasım gecesi şok bir saldırı düzenleyerek ÖSO’nun El Bab hattında, IŞİD kontrolünde bulunan 10 bölgeyi ele geçirdi. Menbiç batısından Afrine doğru saldırıya geçen YPG, ABD hava desteği ile Kabir, Sağır, El Hutah, Karah, Tel Turin, Ebu Hay, El Bughaz, Ulaşlı, Kandarliyah, Jub El Barazi köylerini ele geçirdi. YPG, bu saldırıyla El Bab’ın 5 kilometre kuzeydoğusundaki ÖSO kontrolündeki Kabaşin köyüne sınır oldu. Saldırı sonrası Kabasin bölgesinin kuzeydoğusunda da ilerleyen YPG ÖSO denetimindeki Şeyh Nasır, Al-Boghaz, Kankoy, Al-Ashleya, Al-Kandirliya, Barshaya, Sab Wairan, Şeyh Nasır ve Kawekli köylerini de ele geçirdi 
EL BAB’A DOĞRU ADIM ADIM
YPG 17 Kasım 16.00 sıralarında El Bab yönlü batıya yönelik saldırısını hızlandırdı. Örgüt, 10 köyü ele geçirmesi sonrasında 8.5 km olan El Bab’la arasındaki mesafeyi akşam saatlerine kadar yaptığı saldırılar sonrası 7 kilometreye kadar düşürdü.YPG son hamlesiyle El Bab kapısında bekleyen ÖSO güçleriyle dengeleri eşitleyerek, kentte kontrol sağlamak için koşulların sürmesini istiyor.

Harita: Suriye Halep’te son durum:  El Bab bölgesinde son durum. YPG’nin ele geçirdiği bölge. Saat 11.00

Rejim ordusunun da El Bab için hazırlık yaptığı iddiaları ardından YPG ve Esad’ın El Bab’a birlikte saldırı yapabileceği ihtimali de güçleniyor.
YPG ÖSO İLE ÇATIŞIYOR
YPG, 19.20 itibariyle Menbiç batısında ilerlemesini sürdürdü. El Bab’ın kuzeydoğusundaki en büyük yerleşim merkezi olan ve geçtiğimiz günlerde IŞİD’ten ÖSO kontrolüne geçen Kabasin‘e saldırı düzenledi. Muhalifler yayınladıkları duyuru ile gelişmeyi doğruladı. 

Şiddetli çatışmalara ÖSO güçlerine TSK topçu birliklerinin de karadan destek verdiği bildirildi. Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçaklarının teyakkuz halinde olduğu öğrenilirken, ABD hava kuvvetleri YPG kara güçlerine bazı noktalarda destek vermeye devam ediyor. ÖSO ile YPG’nin karşı karşıya geldiği bölgede TSK’nın da ABD güçleriyle olası bir gerginlik yaşayabileceği belirtiliyor.  
YPG’YE GEÇEN KÖYLER
YPG akşam saatlerinde Menbiç batısına yönelik güçlendirdiği saldırılarda kentin batı ve kuzeybatısında ilerledi. Batı hattında El Bab’a doğru 2 kilometrelik ilerleme sağlayan YPG, kuzeybatı hattında da ÖSO kontrolünde de çok sayıda köyü ele geçirdi. Türiye resmi haber ajansı AA’nın da servis ettiği saldırı sonrası Şeyh Nasır, Al-Boghaz, Kankoy, Al-Ashleya, Al-Kandirliya, Barshaya, Sab Wairan, Şeyh Nasır ve Kawekli köyleri YPG kontrolüne girdi. 
TÜRKİYE’Yİ YİNE KANDIRDI
Dün, ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’ten sorumlu Ortadoğu Temsilcisi Brett Mckurk, YPG güçlerinin “eğitim görevi sonunda Fırat’ın doğusuna çekileceğini” açıklamıştı. ABD, bu açıklamadan önce de YPG’nin Menbiç’ten çekildiğini açıklamış, ancak örgütün tahkimat yaptığı tespit edilmişti.
Haberyirmi YPG’nin 11 Kasım’da Menbiç’te saldırıya geçtiğini duyurmuştu. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir