Afrin’i koruyacak polis gücü, Türkiye’de eğitilecek


Gaziantep (HABERYİRMİ) –  Zeytin Dalı  Harekatı ile Afrin’in PYD’den temizlenmesinin ardından bölgenin güvenliği için adımların atıldığı bildirildi.

TSK ve ÖSO tarafından gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı Afrin’in PYD’den temizlenmesiyle halk da evlerine dönerken bölgenin güvenliğinin sağlanması için yeni adım atılıyor.  Bölgenin güvenliğini sağlamak için oluşturulacak olan yerel polis gücünün kısa bir süre sonra bölgede hizmete başlaması bekleniyor. Sayıları ilk etapta bin kişi olduğu ifade edilen yerel polis gücü eğitimini ise Türkiye’de alacak.

Yeni Şafak’ın haberine göre; geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te yapılan Afrin Kurtuluş Kongresi’nde belirlenen 30 kişilik yerel mecliste yer alan ve Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği’nin de başkanlığını yürüten Abdülaziz Temo, ilk etapta Afrinli bin kişinin Türkiye tarafından eğitileceğini ve bu polislerin bölgede görevlendirileceğini açıkladı.

Yeni Şafak’a konuşan Temo, “Afrin ilçe merkezinde kontrolün sağlanmasından sonra aşayişi gençler sağlayacak. Türkiye, 3-6 aylık bir sürede bin Afrinliye asayiş, güvenlik, emniyet eğitimi verecek. Eğitim tamamlandıktan sonra Afrin merkezi ve 300 üzerindeki köyü gerçek sahipleri koruyacak. Bu sürede boşluk oluşmaması için güvenliği Türk askeri sağlayacak. Türk askeri bizim kardeşlerimiz” dedi.

Zeytin Dalı Harekatı ile PYD’den temizlenen Afrin’de güvenlik Türkiye’de eğitilecek olan yerel polis gücü tarafından sağlanacak. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir