Hangi kahve makinesini seçmelisin


Dışarıda kahve içmenin cep yaktığını düşünen herkesin aklına şu soru gelmiştir: “Sahiden artık bir kahve makinesi almanın zamanı gelmedi mi?” Ancak iş bununla bitmiyor. Teknoloji mağazalarını geziyor, internette cirit atıyorsunuz ama aradığınız kahve makinesini bir türlü bulamıyorsunuz. Bunun en önemli sebebi çeşitliliğin çok fazla olmasıdır diyebiliriz. Bu yazımızda kafa karışıklığınızı giderecek ve kahve makinesi arayışınıza rehber olacak bir yazı kaleme alacağız.

NEDİR BU ÇİFT GRUP TEK GRUP?

Eğer profesyonel kullanım için kaşıklı bir makine satın alacaksanız kahve makineleri tek gruplu ve çift gruplu olmak üzere ikiye ayrılıyor. Ancak satın alma işleminin ardından makinenin bağlantısını profesyonellerin yapması ve cihazı bir değirmenle birlikte kullanmak gerekiyor.

Eğer bir kafeniz yoksa veya kalabalık işyeriniz için makine almayı düşünmüyorsanız çift gruplu makine yerine tek gruplu makine ve değirmen almak sizin için yeterli olacaktır.

OTOMATİK KAHVE MAKİNELERİ

Günümüzde otomatik kahve makinelerinin kahve yapma kalitesi bir baristanın kahvesi kadar iyi diyebiliriz.

Otomatik kahve makinesi seçerken dikkat etmeniz gereken çok önemli hususlar vardır. Öncelikle yapmanız gereken bütçenize ve istediğiniz özelliklere göre fiyat/performans ürününü seçmeye çalışmak olacaktır. Aynı anda kaç kahve yapılabildiği, süt köpürtme özelliğinin olup olmaması kritik bir konudur. Tercihleriniz burada çok önemli. Makineye fazladan para vermemek için süt köpürtücüsünü daha sonra dışarıdan da temin edebilirsiniz.

Eğer bilinçli bir tüketiciyseniz otomatik kahve makineleri için garanti süresi ve firmanın kaliteli teknik destek sunup sunmadığı da önemli bir ayrıntıdır.

KAPSÜL KAHVE MAKİNELERİ

Eğer aradığınız ekonomik bir ürünse kapsül kahve makinelerini tavsiye ederiz. Bu makineler, otomatik kahve makinelerine göre oldukça ucuz ve temizlemesi daha kolaydır. Bu tip makineler de ev tipi ve profesyonel makineler olarak ikiye ayrılmaktadır.

Kapsül kahve makinelerinin en önemli avantajlarından biri de saklama koşullarıdır. Bilindiği üzere kahve hava ile temas ettiği taktirde tadı kaçmaya ve bayatlamaya başlar. Ancak kapsül kahveler kalitesini koruduğundan dolayı böyle bir sorunla karşılaşma olasılığınız bir hayli düşüktür.

FİLTRE KAHVE MAKİNELERİ

Gelelim evlerde en çok tercih edilen kahve makinesi türüne. Filtre kahve makineleri basit bir teknik yapıya sahip olduğu için kullanması oldukça pratiktir. Ayrıca her keseye uygun filtre kahve makinesi alabilmeniz mümkün olmaktadır.

Toparlayacak olursak, kahve makinesi almadan önce kendinize soracağınız sorular şunlardır; bu makineyi eve mi alıyorum yoksa işyerine mi? Toplamda kahve içen kaç kişiyiz? Günde kaç fincan kahve tüketiliyor? Süt köpüğü mutlaka olmalı mı? Kahve makinesine ayırdığınız ücret en fazla ne kadardır? Bu sorulara doğru yanıtlar verdikten sonra kahve makinesi aramaya başlamanız sizin için çok daha yardımcı olacaktır.