Siyasette yeni bir ittifak mı doğuyor


Siyasette yeni bir ittifak mı doğuyor? Millet ve Cumhur İttifakı’ndan sonra siyasette üçüncü bir ‘sol’ ittifak için TİP, HDP ve Sol Parti görüşmelere başladı.

Türkiye’de döviz kurlarının artışa geçmesinin ardından erken seçim çağrıları da artmaya başladı. Pastanın büyüdüğü düşünülünce yeni ittifaklar ve 50+1 tartışmaları da beraberinde geldi.

“ÜÇÜNCÜ İTTİFAK GEREKLİ”

Millet İttifakı’nda görüşmeler devam ederken Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, üçüncü bir ittifakın gerekli olduğunu duyurmuştu.

SOLDA YENİ İTTİFAK

Ankara’da bu kapsamda yeni ittifak söylentileri ciddiyet kazanmaya başladı. Sızan bilgilere göre Meclis’te sandalye sayısı 56 olan HDP ile, sandalye sayısı 4 olan TİP’in yanı sıra Sol Parti’nin de yer aldığı üçüncü bir ittifak kuruluyor.

Eğer ittifakın hayat bulursa ilerleyen zamanlarda EMEP ve TKP gibi diğer sol partilerin de ittifaka katılması bekleniyor.

BİRAZ DAHA BEKLEYECEĞİZ

Konuya ilişkin HDP’den bir açıklama geldi. Parti iddiaları yalanlamadı. Henüz somut ve net bir takvimin oluşturulmadığını ancak görüşmelerin süreceği belirtildi.

TKP Lideri Erkan Baş ise, “sol ittifakın” ilişkin yaptıkları görüşmelerden çıkan sonuçları kamuoyu paylaşacaklarını açıklamıştı.