Flaş iddia: IŞİD, esir tuttuğu Türk askerlerini yakarak katletti


kacirilan_turk_askerleri
Kaçırılan Türk askerleri öldürüldü.

IŞİD, esir aldığı iki Türk askerinin, yakarak infaz ettiğine dair video görüntülerini yayınladı. 
Yayınlanan görüntüleri ilk haberleştiren ise batı basını oldu. İngiliz haber sitesi Daily Mail, görüntülere yer verirken, gelişme flaş başlıklarıyla duyuruldu.
Rus haber sitesi SPUTNIK, öldürülen asker sayısının 4 olduğunu duyurdu. Haberde, “IŞİD, geçen yıl kaçırdığı Sefter Taş ile asker olduğunu iddia ettiği Fethi Şahin ve geçtiğimiz ay El Bab bölgesinde rehin aldığı Özel Kuvvetler mensubu Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin‘i öldürdü.” denildi.

yakilan_4_turk_askeri
IŞİD tarafından kaçırılan 4 Türk askeri 

IŞİD’in yayınladığı videoda Taş ve Şahin olduğu iddia edilen iki kişinin yakılarak öldürüldüğü görülürken, El Bab’da rehin alınan Kaşıkçı ile Duran‘ın ise başlarına kurşun sıkılarak öldürüldüğü belirtildi. Videoda, Kaşıkçı ve Duran‘ın El Bab bölgesinde yakalanmalarına dair görüntülere de yer verildi.

yakilan_turk_askerleri
Sefter Taş ile asker olduğunu iddia ettiği Fethi Şahin (FOTO: ISIS propaganda videos)

IŞİD, 29 Kasım günü akşam saatlerinde Suriye’nin El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında Türk askerlerine saldırarak Özel Kuvvetler Üyesi Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin‘i kaçırmıştı. Asker Sefter Taş ise 1 Eylül 2015 tarihinden beri IŞİD’in elinde tutuluyordu.
Bu arada videoda adı geçen Fethi Şahin‘in, asker olup olmadığına ilişkin sosyal medyada tartışmalar yaşanıyor. Şahin’e ait olduğu iddia edilen sosyal paylaşım hesabında yaptığı paylaşımlar gösterilerek, Şahin’in “aslında IŞİD sempatizanı olduğu” ileri sürülüyor.
Şahin olduğunu söyleyen kişi ise IŞİD’in propaganda videosunda “Jandarma istihbaratta görevli olduğunu” ifade ediyor. 


TSK, 18 GÜN SONRA AÇIKLADI
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2017’de, TSK tarafından yapılan açıklamada askerler Kaçıkçı ve Duran’ın “El Bab operasyonunda şehit düştüğü” bildirildi. Askerlerin nasıl “şehit düştüğüne” ilişkin detaylar paylaşılmazken, AA tarafından geçilen haberde “Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’nın 98’nci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile irtibatı kesilen ve kendilerinden 1,5 aydır haber alınamayan Çanakkaleli Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı ile Adanalı Astsubay Muhammed Duran Keskin’in şehit oldukları açıklandı. Şehit askerlerin kaybolduktan sonra IŞİD tarafından kaçırıldıkları değerlendiriliyordu” ifadelerine yer verildi. Haberyirmi

NOT: Video görüntülerine yayın politikamız gereği yer vermiyoruz.


SON DURUM HABERLERİNİ OKUYUN
CANLI: HALEP’te son durum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir