Konfora Giden En Garantili Yol Protan Kalitesiden Geçer


Kullanım amacı ne olursa olsun her tür yapının mümkün olan en uzun süre boyunca konforlu ve sağlam şekilde varlığını sürdürmesi için temel koşul doğru ve kaliteli membran ürünleri kullanarak etkili bir izolasyon yapmaktır. Çatı kaplama dahil her tür izolasyon çalışmasında kullanım alanına ve amacına uygun, kaliteli malzemelerin kullanılması yapıların iç, dış, çatı ve temellerinden su almasını önleyerek yapıların uzun ömürlü olmasını sağlama noktasında en önemli engellerden biri olarak kabul edilen suyu etkisiz hale getirme görevini üstlenir. Diğer bir deyişle yapıların farklı noktalarında suya maruz kalma nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuzlukların engellenebilmesi amacıyla her tür yapıya en doğru membran ürünleri kullanılarak izolasyon çalışması yapılması bir zorunluluk olarak kabul edilmelidir.

Herhangi bir yapıya izolasyon uygulaması yapılması ya da yapılan izolasyon uygulamasında kalitesiz malzemelerin kullanılmasına bağlı olarak yetersiz bir izolasyon sağlanması yapıların taşıyıcı ve gövde kısımlarındaki donatıların korozyona uğraması riskini doğurur. Binaların yük taşıma kapasitesinin azalmasına neden olan etkenlerin başında korozyon gelir. Ayrıca çeşitli nedenlerle yapıların ana taşıyıcı sistemlerinde bozulmalar meydana geldiğinde olası bir doğal afet sırasında kırık ya da çatlak oluşumu görülebilir. Yapıların su alması tüm bunlara ek olarak insan sağlığı açısından da ciddi zararlara neden olabilen mantar, küf ve diğer organik maddelerin oluşumuna yol açabilir. Bu etkenlerin her biri değerlendirildiğinde temelden çatıya kadar her noktada kaliteli membran ürünlerinin doğru işçilik uygulamalarıyla bir araya getirildiği başarılı izolasyon çalışmalarının yapılar açısından ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu açıkça görülebilir.

Kaliteli Malzemeyi Kaliteli İşçilikle Buluşturmaya Özen Gösterin

Yapıların su başta olmak üzere dış faktörlerin her birinden kaynaklanan olumsuz etkenlerden korunması ancak çatı izolasyon uygulamaları ile mümkün olur. Çatı kaplama yoluyla gerçekleştirilen çatı yalıtım uygulamalarının en önemli unsurlarının başında membran ürünleri gelir. Membran ürünleri yapıların uzun ömürlü olması ve sudan korunması noktasında kritik öneme sahiptir.

Çatı yalıtım uygulamalarında kaliteli ve doğru malzemelerin kullanılması ve yalıtım uygulamalarının mutlaka kaliteli işçilikle gerçekleştirilmesi sayesinde yapıların çatı kısımlarının her tür su tehdidinden etkili bir şekilde korunması mümkün olur. İzolasyon çalışmasının yapılacağı alana ve kullanım amacına uygun özelliklere sahip membran türü seçilmez ya da seçilen membran kaliteli işçilikle uygulanmazsa her ne kadar kullanlan malzeme su geçirmez özelliklere sahip bir ürün olsa da çatı kıvrımlarının arasında ortaya çıkan boşluklardan su sızmalarıyla karşılaşılabilir.

Bu tür istenmeyen durumlarla karşılaşılmaması için çatı yalıtım çalışmaları kapsamında uygulama alanına uygun kalınlıkta, uygun özellikte ve kaliteli membran ürünleri seçimi yapmaya dikkat edilmelidir. İzolasyon uygulamalarının başarısı üzerinde doğrudan etkili olan diğer bir faktör ise uygulamanın kaliteli işçilikle yapılmasıdır.

Membran İhtiyaçlarınız En Uygun Fiyatlarla Protan’da

Protan Turkey sektörünün öncü ismi olarak farklı ihtiyaçları karşılayacak çeşitlilikte ve özellikte aynı zamanda üst düzey kaliteye sahip membran ürünleri üretir. Protan SE membran ürünleri hem düz hem kavisli alanlara uygulanıp takılabilen bir üründür. Yumuşatılmış ve esnek özellikleriyle dikkat çeken Protan SE membran ürünleri serisi her tür hava koşuluna ve iklime dayanıklılıklarıyla ön plandadırlar. Polyester donatılı PVC membran ürünleri olan Protan SE membran serisinin en büyük özelliklerinden biri açıkta kalan çatı yüzeylerine de kolayca uygulanabiliyor olmalarıdır. Serme yöntemiyle vakumlu çatı sistemlerine uygulanma imkanı olan Protan SE membran ürünlerini mekanik olarak sabitlemek ya da gevşekçe döşemek de mümkündür. Protan SE membran ürünleri soğuk ve sıcak çatılar dahil olmak kaydıyla her tür yüzeye ve alt tabakaya döşenip uygulanabilmektedirler.

Esnek PVC ham maddeden elde edilen yumuşatılmış bir ürün olan Protan SE membranda aynı zamanda polyester ve iplik takviyesi vardır. Buna ek olarak yüksek ve düşük sıcaklıklara karşı olan dayanıklılığını artırma özelliği taşıyan stabilizatörlere sahiptir. UV ışınlarına dayanıklılık ve alev geciktirici özellikleri de Protan SE membran ürünlerinin avantajları arasında yer alır.

Son teknolojik olanaklarla ve en kaliteli ham maddeler kullanılarak üretilen Protan Turkey membran ürünleri standart olarak kaymaz yüzeylere sahiptir. Bu nedenle özellikle ıslak havalarda gerçekleştirilecek olan kurulum işlemlerinde ya da düzenli bakım uygulamalarında güvenliğin ön plana alınmasını sağlamaktadır.