Çikolatanın Tadı Hazz’da Çıkar


Kabul etmek gerekiyor ki tüm gıdalarla sağlıklı bir ilişkiye sahip olmak zihniniz ve vücudunuz için önemlidir. Ancak özellikle bitter çikolata ile dengeli bir ilişkiye başlamak veya dengeli bir ilişki yaratmak, genel sağlığınız üzerinde önemli ölçüde olumlu bir etkiye sahip olabilir.

Bitter çikolata güçlü antioksidanlar içerir. En faydalıları arasında epikateşin adı verilen bir flavonol bulunur. Flavonoller, iltihapla savaşan ve serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarına karşı koruma sağlayan bitkilerde bulunan bileşiklerdir.

  • Kalp sağlığını artırır: Bitter çikolatadaki antioksidanların kan basıncını düşürdüğü, pıhtılaşma riskini azalttığı ve kalbe giden kan dolaşımını artırdığı, böylece felç, koroner kalp hastalığı ve kalp hastalığından ölüm riskini azalttığı bilinmektedir.
  • Bağışıklık sistemini dengeler: Flavonoller, bağışıklık sisteminin aşırı çalışmasına engel olur ve serbest radikallere karşı savaşan hücrelerin neden olduğu bir dengesizlik olan ve birçok hastalığın ortak nedeni olan oksidatif stresi azaltır.
  • Diyabetle savaşır: Epikateşin hücreleri korur, onları güçlendirir ve vücudun insülini daha iyi kullanmasına yardımcı olan, diyabeti önleyebilecek veya diyabetle savaşabilecek süreçleri destekler.
  • Beyin fonksiyonlarını iyileştirir: Bitter çikolatadaki flavonoller, daha iyi reaksiyon süresi, görsel-uzaysal farkındalık ve daha güçlü hafıza dahil olmak üzere beyin fonksiyonu üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.
  • Fiziksel performansı artırır: Bitter çikolatadaki epikateşin, kandaki nitrik oksit üretimini artırır, bu da dolaşımı destekler ve orta derecede yoğun egzersiz yaparken sporcunun kullandığı oksijen miktarını azaltır. Bu, sporcunun egzersiz yoğunluğunu daha uzun süre korumasını sağlar.
  • Stresi azaltır: Bitter çikolata yenildikten sonra stres hormonu kortizol düzeyi azalır.  Stres, kardiyovasküler hastalık için bir risk faktörü olduğundan, bu, bitter çikolatanın kalp sağlığı üzerindeki etkileriyle ilgili olabilir. Sonuç olarak, sağlığı artıran bileşikleri ve mikro besinleri ile, zaten bir parçası değilse, bitter çikolatayı hayatınıza sokmayı düşünmelisiniz. Bitter çikolatanın sağlığa birçok faydası vardır ve kesinlikle dengeli bir diyetin parçası olarak tüketilebilir.

Hazz Çikolata ve Makaron Çeşitleri Lezzet Sınırlarını Zorluyor

Çikolata sevmeyen birini bulmakta zorlanacağımız konusunda hemen herkesin hemfikir olduğundan eminiz. Çoğunlukla lezzetiyle anılmasına karşın çikolata saf haliyle ve ölçülü olarak yenildiğinde de iyi bir besin kaynağıdır.

Maya halkı tarafından bir zamanlar “tanrıların içeceği” olarak adlandırılan bu çok sevilen yemek, zengin bir tarihe de sahiptir. Çikolata, kakao ağacında yetişen kakao kabuğunun tohumlarından elde edilir. Theobroma kakao, binlerce yıldır büyüdüğü Orta Amerika’nın tropikal yağmur ormanlarına özgüdür.

Olmecler ve Maya halkları tarafından yaklaşık 2.500 yıl önce yetiştirilmişti. Yaklaşık 2.000 yıl önce, Mayalar deneyimli kakao çekirdeği çiftçileriydi ve onları serinletici bir sıcak içecek için öğütmeyi tercih ederlerdi. Aztekler daha sonra bu çikolata sevgisini devam ettirdi ve İspanyollar daha sonra içeceği 1500’lerde keşfetti ve dünyanın dört bir yanına dağıttı.

Kakao çekirdeğinin üç ana çeşidi vardır: Latin Amerika’dan Criollo, Afrika’dan Forastero ve Karayipler’den Trinitario. Forastero, tüm kakao çekirdeklerinin yaklaşık %90’ını oluşturur, geri kalanını ise Criollo ve Trinitario oluşturur.

Çikolata için net olan bir gerçek var: Çikolata ne kadar saf ve koyu renkliyse, sağlığa faydaları o kadar fazladır. Ham çikolata veya minimal işlenmiş bitter çikolata, sütlü çikolata ve beyaz çikolatadan daha sağlıklıdır. Bitter çikolata yüzde 50 ila 90 kakao içerirken, sütlü çikolata tipik olarak yüzde 10 ila 30’dur. Beyaz çikolata saf kakao yağıdır ve size herhangi bir sağlık faydası sunmaz.

Çikolatadan farklı olarak makaron her ne kadar ülkemizde geçmişi çok eskilere dayanan bir lezzet olmasa da hayran kitlesi büyük bir hızla artmaya devam etmektedir. Sadece lezzetiyle değil gökkuşağını gölgede bırakan renkleriyle de kalpleri fetheden makaron beş çaylarında, özel kutlamalarda ya da günlük keyifli lezzet molalarında en gözde favorilerden biridir. Bunun yanı sıra Hazz çikolata ve makaron çeşitleri son derece şık, zarif, lezzetli ve prestijli hediye alternatifleri arasında yer alırlar. Hazz’ın profesyonel ekibi makaronların muhteşem lezzetini tatmayan kalmasın diye en özel aromalarla ve titizlikle hazırladıkları birbirinden güzel makaronları hazz.com.tr adresinde en uygun fiyatlarla sizlere sunmaya özen göstermektedir.

Birbirinden kaliteli ve lezzetli ürünleri ile ön plana çıkan Hazz markasının online satış platformu olan hazz.com.tr adresinde yer alan çeşitli kategorilerde son derece geniş bir ürün çeşitliliği vardır. Makaron kategorisinde yer alan birbirinden lezzetli ürünler farklı aromalarıyla farklı damak tatlarına hitap etme konusunda haklı bir iddiaya sahiptir. Hem damağa hem göze hitap eden makaronlar sevdiklerinize ne kadar değerli olduklarını hissettirmenin en özel ve zarif yolları arasında yer alır. Siz de hazz.com.tr adresini 7/24 ziyaret ederek farklı aromalar, ürün adetleri ve paketleme seçenekleri ile sizlere sunulan makaron çeşitlerinizden dilediğinizi satın alabilirsiniz. Bu sayede ister özel günlerde ister en sıradan günü unutulmaz hale getirmek için kendinizin de sevdiklerinizin de damağında eşsiz bir tat bırakacak ürünleri satın alma ayrıcalığından yararlanabilirsiniz.