El Bab’ta son durum (21 Ocak): ÖSO, o köyü ele geçirdi


Fırat Kakanı operasyonu kapsamında, TSK desteği ile El Bab‘a yönelik saldırısını sürdüren ÖSO güçlerinin, kentin kuzeydoğusundaki Kabasin ve Süflaniye köylerini ele geçirdiği bildirildi. Ancak bölge kaynakları Kabasin’in ÖSO kontrolüne girdiği yönündeki bilgileri doğrulamadı. Gelen raporlara göre Kabasin bölgesindeki çatışmalar yoğun biçimde devam ederken, bölgeye çok sayıda hava saldırısı da düzenleniyor.
TSK, yaptığı açıklamada 19 ve 20 Ocak’ta El Bab, Bzaah, Kabasin, Suflaniyah, Tadif’te 19 IŞİD üyesinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamada koalisyon unsurlarının 4, Türk T-155 obüsleri ve Tanklarının 205 hedefi vurduğu bildirildi.
EL BAB KUŞATMAYA ALINIYOR
Her iki köy de IŞİD kontrolündeki El Bab için kritik önemde bulunuyor. ÖSO’nun bu hamlesiyle birlikte kentin kuzey ve kuzeydoğusundaki savunma hatlarından önemli bir bölümü ele geçirilmiş oldu. Bölgede El Bab’ın, kuzeydoğu cephesinde IŞİD savunma hattını oluşturan bölgeler arasında sadece Kabasin ve Bzaah köyleri kalmış oldu. Kuzeydeki alanlar ÖSO güçlerinin kontrolü altında bulunurken El Bab‘ın güney cephesi IŞİD bölgesini oluşturuyor. 
IŞİD BOMBALI ARAÇLA SALDIRDI
Diğer taraftan Süflaniye bölgesinde devam eden çatışmalarda, IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 5 Türk askerinin hayatını kaybettiği 9 Türk askerinin yaralandığı ve birçok ÖSO savaşçısının da öldüğü bildirildi.
Suriye kuzeyindeki Halep kentine bağlı Azez ilçesinin köyü olan El Bab‘a yönelik saldırılar 9 Aralık 2016’dan bu yana devam ediyor.

ÖSO güçlerinin Süflaniyeh köyündeki ilerleyişi. / Youtube


SON DURUM HABERLERİNİ OKUYUN
CANLI: HALEP’te son durum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir