SDF’den yeni yıl şakası: PKK ile bağımız yok


Suriye Demokratik Güçleri (SDG-SDF) adıyla Suriye’de savaşan gruplar arasında yer alan PKK’nın Suriye kolu YPG, bir bildiri yayınlayarak “PKK ile ilişkisi olmadığını” ileri sürdü. 10 Ocak 2017 tarihli beyannamede Suriye Demokratik Güçleri‘nin PKK ile organik bağ ya da ilişkisinin olmadığı iddia edildi. 
SDF’nin açıklaması ardından ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı‘ndan ise (CENTCOM) en az SDF‘nin açıklması kadar ilginç bir çıkış geldi. 
CENTCOM, sosyal paylaşım hesabı Twitter üzerinden, açıklamanın ekran görüntüsünü paylaşarak, “SDF, PKK’ya bağlı olmadığını ya da PKK ile bağlantısı olmadığını doğruluyormesajını paylaştı

SDF (üstte) bildirisi (altta)

Suriye Demokratik Güçleri‘nin yüzde 90’ı YPG kontrolünde bulunuyor. ABD, söz konusu yapıyı Türkiye’nin YPG tepkisini azaltmak için  2 Nisan 2016’da 13 örgütün imzaladığı protokolle kurmuştu. Ancak çoğu göstermelik bu örgütler sadece kağıt üzerinde varlık gösterirken, SDF’nin tüm komuta kademesini YPG’liler oluşturuyor. 
YPG’nin komuta kademesinin yüzde 70’i ise aynı zamanda halen ya da daha önce PKK içinde var olan isimlerden oluşuyor. Haberyirmi

5 başlıkta Demokratik Suriye Güçleri (DSG)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir