Suriye’de ateşkes delik deşik


Suriye‘de rejim güçlerinin Halep kentinin batısı ile güneyinde yer alan muhaliflerin kontrolündeki bir belde ve köye düzenlediği saldırılarda 8 sivilin öldüğü, 11’inin yaralandığı bildirildi.
Sivil savunma yetkililerinden Necip Ensari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye ordusuna ait bir savaş uçağının Halep‘in batısındaki Beke köyünü hedef aldığını belirtti. Ensari, saldırıda 3’ü çocuk 7 sivilin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını söyledi.
Şam yönetimine bağlı topçu birliklerinin Halep’in güneyindeki Benen el-Hıs beldesine düzenlediği saldırılarda da bir çocuğun hayatını kaybettiğini aktaran Ensari, “Yürürlüğe girdiği 30 Aralık’tan bu yana, rejim ve destekçileri ateşkesi her gün ihlal ediyor. Sivil savunma ekipleri Beke köyünde ağır iş makineleri vasıtasıyla enkaz altında kalanlara ulaştı. Rejim bölgede sivil yerleşim yerlerini hedef almaya devam ediyor.” dedi.
”Şam’da rejimin ateşkes ihlalleri devam ediyor” 

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi Üyesi Yusuf el-Bustani de Beşşar Esad rejimi ve destekçilerinin başkent Şam’daki Barada Vadisi’ne yönelik yoğun saldırılarının sürdüğünü dile getirdi. 
Arşiv
Bustani, “Esad güçleri ateşkesin yürürlüğe girdiği günden bu yana Hizbullah milisleriyle beraber Barada Vadisi’ndeki köy ve beldeleri yoğun şekilde bombalıyor. Söz konusu güçler bugün de Vadi’deki Besime ve Ayn el-Fica’yı topçu ateşine tuttu.” diye konuştu.
Rejim ve ortaklarının Şam‘ın Doğu Guta bölgesindeki Herzeme beldesine de ağır silah ve havan toplarıyla saldırdığını aktaran Bustani, “Rejim, Barada Vadisi’nde elektrik ve interneti kestiği için bölgedeki aktivistler uydu telefonlarıyla seslerini dünyaya duyurmaya çalışıyor. Uluslararası kamuoyu Halep’teki gibi şimdi de Barada Vadisi’nde olanları sessizce izliyor.” ifadelerini kullandı. 
Suriye’de çatışan taraflar arasında Türkiye ve Rusya’nın garantörlüğündeki ateşkes, 30 Aralık’ta yürürlüğe girmişti. Ancak Esad güçleri ve rejim yanlısı yabancı milisler bazı bölgelerde ateşkes ihlallerine devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir