El Bab son durum harita (5 Şubat 2017): El Bab’ta çatışmalar şiddetlendi


El Bab son durum harita (5 Şubat 2017): IŞİD‘e yönelik saldırıların bugünkü bölümünde kritik gelişme yaşandı. Suriye kuzeyinde IŞİD kontrolündeki El Bab köyünün 4 kilometre doğusundaki Bza’a köyü TSK ve destekli ÖSO güçlerinin kontrolüne girdi.

Muhalifler_Bza_koyu
Muhalifler Bza’a köyü girişinde 

Çatışmalar öncesi köyün doğusundaki 4 küçük köyü ele geçiren TSK destekli muhalif güçlerin, bu köyleri ele geçirdikten sonra El Bab’ın savunma hattı olarak kullanılan Kabasin’den sonra ikinci önemli köy olarak bilinen Bza’a köyünü kontrol altına aldığı rapor edildi. Köye yönelik saldırılar 3 Şubat’ta başladı. Kuzey kısımları sabah saatlerinde kontrol altına alınırken, çatışmalar 4 Şubat’ta yoğunluk kazandı. ÖSO, bir bildiri yayınlayarak köyün ele geçirildiğini duyurdu. Ardından bölgeye yönelik IŞİD saldırısı gerçekleşti. Bombalı araçların da kullanıldığı saldırılar ardından bu defa IŞİD bir bildiri yayınlayarak, Bza’a köyünün yeniden ve tamamen kontrol altına alındığın duyurdu. Gelişme sonrası yoğun hava saldırılarının düzenlendiği köyde muhaliflerin 4 Şubat gece yarısı yeniden kontrolü sağlamak için harekete geçtiği bildirildi.

El Bab son durum harita: Bza’a köyü El Bab’ın 4 Kilometre doğusunda bulunuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 4 Şubat’ta (166. Gün)
yapılan saldırılarda 32 IŞİD savaşçısının etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Bu arada Türk askeri yetkililerin, örgütün Rakka Valisi tarafından gönderildiği
anlaşılan bir mektubu ele geçirdiği bildirildi. Mektuptan, IŞİD’in El Bab emiri
Ebu Halid Ürdüni’nin önceki hava saldırılarında öldüğü anlaşılırken, yerine görevlendirilen
valiye yoğun kayıpların olduğu bilgisinin verildiği görüldü.
Çatışmalar El Bab, güneybatısında da sürdü. Arran köyünün 2 kilometre batısında kalan ve rejim güçlerinin El Bab köyüne ilerleme hattının hemen önünde yer alan Shamawiyah köyü ÖSO güçlerinin kontrolüne girdi.  Rejim güçleri de Arran köyünden El Bab yönlü ilerlemeye çalıştı. IŞİD güçleri ise Suriye ordusuna bombalı araçlarla karşılık vermeye çalışıyor. Son gelen bilgilere göre köyün kontrolü halen IŞİD’in denetiminde.
Rejim güçlerine destek veren Rus hava unsurları ise IŞİD bölgelerine yangın çıkarma amaçlı bombalar attığı öğrenildi.  

SON DURUM HABERLERİNİ OKUYUN 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir