El Bab’ta son durum harita (12 Şubat 2017): Çatışmalar şiddetlendi


El ban son durum harita, 12 şubat, el babta son durum, el bab’ta son durum, fırat kalkanı son durum harita, el ban düştü mü, el bab kimin elinde, el bab bugün
EL BAB operasyonunda 8 Şubat saldırısı ardından, dün krtik eşik aşıldı. TSK destekli ÖSO güçleri, ilçeyi güneyden de kuşatarak 3 yönlü kuşatma sağlamış oldu.
Kuzeydeki Kabasin de kuşatıldı. Bazı mualif kaynaklar, teyit edilemeyen haberlere göre Kabasi’nde ÖSO’nun kontrolü sağladığını duyurdu. 

el_bab_son_durum_harita
Suriye El Bab: El Bab son durum harita 12 Şubat 2017 

11 Şubat’ta yaşanan diğer krik gelişme de, ilçe batısından düzenlenen saldırı ve sonrasındaki ilerleme oldu. TSK destekli ÖSO, hava desteği ile gençlik konutları ve hastane bölgesinden batıya doğru ilerleyerek, silolar bölgesini ele geçirdi. Böylece kentin batısından merkezine doğru yaklaşık olarak 1.3 kilometre ilerleme sağlandı.
Gelinen son nokta ise kuzeyden doğudan ve güneyden kuşatma altına alınan ilçede, artık çatışmalar şiddetini artırdı.
El Bab’ın doğusunda savunma hattı olarak stratejik öneme sahip Bza’a Köyü de dört yönlü olarak kuşatıldı
8 Şubat’tan sonra doğu kısmı muhalif güçlerin kontrolü ne geçen köyün, batısında kontrol sağlamak için muhalif güçlerin saldırıları bölgede sürüyor.

  • El Bab yönlü ilerleyen rejim güçleri, muhalif unsurların El Bab güneyindeki M4 otoyolunun iki kilometrelik hattını ele geçirmesiyle durdurulmuş oldu. Diğer taraftan Rusya’nın yaptığı açıklama ile, bu kavşağın Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakat gereği, “üzerinde uzlaşılan sınır olduğu” anlaşıldı. Rejim birlikleri, Tadif Köyü’ne kuzeyden saldırırken, aynı köyün kuzey sınırlarını ise ÖSO ele geçirmiş durumda.
  • Harita üzerinde, El Bab’a ulaşım sağlayan tek hattın ise doğusundaki üç kilometrelik kuzey güney doğrultulu koridor olduğu görülüyor.
VİDEO: Muhalifler Tadif kuzeyinde (Video: Hamza Tugayı Youtube Hesabı)

Havadan karadan saldırıların sürdüğü ilçede IŞİD ise direnişi bırakmıyor. Örgüte yakın kaynaklar, örgütün bölgeye 150 savaşçıyı takviye amaçlı gönderdiğini ileri sürdü. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, El Bab merkezdeki IŞİD savaşçı sayısını verdi. IŞİD’in kaçınılmaz bir yenilgi alacağını ancak örgüt savaşçılarının ölene kadar El Bab’ta savaşacağını duyurdu. 

TSK: 1 ŞEHİT, 3 YARALI 
09.30: TSK, El Bab’ta IŞİD saldırısı sonucu “1 askerin
şehit olduğunu, biri binbaşı 3 askerin de yaralandığını
” açıkladı. Yaralı
askerlerin, bölgeden tahliye edilerek Kilis ve Gaziantep’teki hastanelerde tedaviye
alındığı, yaşamını yitiren askerin ise Gaziantep’e getirildiği bildirildi.
  • TSK, açıklamasında, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de sürdürdüğü Fırat Kalkanı
    harekatının 173’üncü gününde şehit olan askerlerimizin sayısı 67’ye yükseldi
    ” bilgisi verildi.
  • TSK bugün yaptığı açıklamada El Bab bölgesinde “IŞİD’e ait 207 hedefin karadan ve havadan ateş altına alındığını 42 teröristin etkisiz hale
    getirildiğini
    ” duyurdu.. 
13: 50: Muhalifler, El Bab kuzeydoğusundaki Shehaby-Çiftliği’ni ele geçirdiklerini duyurdu. (Haritada “hastane bölgesinin” kuzeydoğusunda kalıyor). ÖSO, çatışmalarda 14 IŞİD savaşçısının öldürüldüğünü duyurdu
15.51: IŞİD Türk ve ÖSO güçlerinin bulunduğu alana bombalı saldırı düzenledi. Büyük bir patlamaya neden olan saldırıda ölü ve kayıp bilgisi henüz netleşmedi. 
  17.00: ÖSO güçleri, El Bab kuzey girişinde bulunan Türkiye sınırındaki Rai‘ye (Çobanbey) bağlanan döner kavşağı ele geçirdi

VİDEO: El Bab batı girişinde muhalifler IŞİD güçleriyle sokak savaşında. /ÖSO Youtube

Saat: 18.21: Anadolu Ajansı TSK’nın El Bab ve doğusundaki Bza’a köyüne yönelik hava saldırılarına dair görüntüleri yayınladı.(Aşağıda)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir