Musul son durum harita (1 Şubat 2017): Ordu: Yeni saldırı için hazırız


Musul’da son durum: Irak ordu güçlerinin, IŞİD’in başkenti konumundaki Musul (Ninova’yı) ele geçirmek için 17 Ekim’de başlattığı Musul’a yönelik saldır sonucu, şii Irak ordusu, 19 Ocak’ta Musul’un doğu yakasında kontrolü sağlamıştı.
Doğu yakasının ele geçirildiği saldırılar sonrası ordu birliklerinin batı yakasına yönelik kapsamlı saldırı için hazırlıklarını tamamladığı bildirildi. Dicle nehrinin ikiye böldüğü kentin batı tarafına havadan binlerce broşür atılırken, “Musullulara bulunduğunuz alanları terk edin” mesajı verildi. 

Musul Hava Limanı toplarlavuruluyor

Peşmerge, Irak ordu güçleri, Şii milislerin katıldığı ve ABD unsurlarının desteklediği saldırılar kapsamında son hazırlıkların da tamamlandığı kısa süre içinde batı tarafına yönelik geniş çaplı operasyonun başlayacağı bildirildi. Birliklerin batı yönlü harekete geçtiği rapor edildi.
MUSUL’UN BATISINA 5 KOLDAN SALDIRI
Irak polis teşkilatının Musul’un batısını geri alma
harekatına hazır olduğu bildirildi. Irak Federal Polis Gücü Komutanı Raid Cevdet, “Musul’un güneyinde bulunan
polis güçlerimiz, kentin batısına yönelik harekat hazırlığını tamamladı ve orada
bekliyor.” dedi.
Musul’un batısına yönelik harekatın 5 koldan
başlatılması öngörülüyor.
Diğer taraftan beklenen saldırı öncesi Irak ordu güçleri batı tarafında bulunan Uluslararası Musul Hava Limanı’nın saldırı öncesi top atışlarıyla vurduğunu duyurdu. Saldırıya ilişkin fotoğraflar paylaşıldı. Irak kaynakları Musul’u hedef alan saldırıları “6. aşama” saldırı olarak değerlendiriyor.  

musul_son_durum_subat_2017
Musul son durum harita 1 Şubat 2017

ŞİİLER TELAFER’E SALDIRIYOR
ABD ve Irak ordu güçleriyle birlikte hareket eden Şii Haşdi Şabi birliklerinin de uzun süredir kuşatma altında tuttukları Musul batısındaki Telafer’e de saldırılara başladığı öğrenildi.
Şii güçler ve Irak ordu birlikleri ilk kez dün, Amerikan M-198 ağır topçu bataryalarını kullanarak Talafer‘i vurmaya başladı.

SON DURUM HABERLERİNİ OKUYUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir