ABD’nin savaş suçları: Son 1 ayda 4 bin sivil katledildi


Irak’ta Musul, Suriye’de Rakka’yı hedef gözetmeden bombalayan ABD’nin “katliam sabıkası” artık çuvala sığmıyor. ABD’nin sadece 17-23 Mart arasında Musul ve Rakka’da katlettiği sivil sayısı 800’e ulaştı.


Musul Operasyonu-Irak Ordusu Tuğgenerali Thaer el-Mosawi ise 24 Şubat- 24 Mart arasında Musul’da saldırılar nedeniyle ölen sivil sayısının 3 bin 864 olduğunu açıkladı.
17 Mart’ta Halep Cina’da camiyi vurup 70’e yakın Müslüman’ı katleden ABD, 22 Mart’ta Rakka Mansura’da 50 sivili öldürdü. Dünya katlamlara karşı sessizliğini korurken, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), AA’nın sivil kayıplara ilişkin sorusuna “Koalisyon bu iddialar üzerine resmi bir sivil kayıp incelemesi başlatmış durumda ve tüm iddialar ile o bölgede yapılmış olan tüm saldırıları inceliyoruz” yanıtını vermekle yetindi. 


Rakka Mansura katilamına ilişkin sadece Suriye BM’ye mektup gönderirken, Kerkük Tuzhurmlatu’da IŞİD tarafından 7 kişinin öldürülmesine ilişkin “kınama” yayınlayan Türkiye’den ABD katliamlarına ilişkin hiç bir açıklama gelmedi. Haberyirmi’nin son bir hpafta içinde raporladığı ABD’ye ait katliam ve savaş suçu bilançosu şöyle:

Musul El Cedid’te vurulan binalardan (22 Mart)
Musul El Cedid’te vurulan binalardan (22 Mart)
Musul El Cedid’te vurulan binalardan (22 Mart) 
Musul El Cedid’te vurulan binalardan (22 Mart)
Musul El Cedid’te vurulan binalardan (22 Mart)
CİNA KATLİAMI (17 Mart 2017): 
Halep’in Cina ilçesinde bir camiye yönelik ABD hava saldırısında 58 sivil katledildi. Yatsı namazını kılan Müslümanlara yönelik katliamın ardından ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) yapılan açıklamada söz konusu binada El Kaide’nin bir toplantı yaptığını ve uzun zamandır takip edilen o toplantının hedef alındığı savunuldu. Oysa gerçek katliamdan bir gün sonra ortaya çıktı. Grubun El Kaide ile ilgisinin olmadığı “haftalım sohbet yapılan” camide cemaatin hedef alındığı anlaşıldı.Detaylar
MANSURA KATLİAMI (22 Mart 2017): 
Rakka’nın 30 km batısında Fırat Nehri kıyısında yer alan Mansura beldesinde yüzlerce sığınmacının yaşadığı bir okul binası hava saldırılarıyla enkaza çevrildi. ABD bu katliamda 50 Müslümanı katletti. Detaylar

TABKA KATLİAMI: (20-25 Mart 2017): 
YPG’yi hava operasyonuyla Fırat’ın güneyinde Tabka batısına “indiren” ABD, bu operasyon öncesinde bölgeyi sivil ayrımı yapmadan yoğun bombardımana tabi tuttu. Rakka saldırısı öncesinde Tabka’ya yönelik “yıldırım saldırısı” kapsamında yapılan hava bombardımanlarında Rakka’nın batısındaki Tabka ilçesinde 100’den fazla sivil katledildi.
MUSUL EL CEDİD KATLİAMI: (22 Mart 2017):  
Musul’un batısına yönelik saldırılar kapsamında Musul’un El Cedid Mahallesinde 22 Mart’ta Rahme Hastanesi ve civarındaki birçok ev bombardımanla vuruldu. Saldırıda Hastanede ve evlere yönelik saldırılarda toplam 230 sivil katledildi. Musulluların cesetlerini koymak için ceset torbası sıkıntısı çeken işgal kuvvetleri, IŞİD direnişini tümden bitirmek için Musul’da adeta katliam yapmaya devam ediyor. Detaylar

SALDIRANLARIN HEPSİ SORUMLU
Irak Müslüman Alimler Birliği ise Musul’da yürütülen operasyonlarda
sivillerin hedef alındığını belirterek, faillerin ortaya çıkarılması çağrısında
bulundu. Birlikten yapılan yazılı açıklamada, “Koalisyon güçleri ve Irak savaş
uçaklarının Musul’un batısında 23 Mart perşembe El Cedid semtini hedef alması sonucu çoğu
kadın ve çocuk 230 kişinin hayatını kaybettiğini öğrendik. Sözde Musul Vilayet
Meclisi üyesi de 120 kişinin hala enkaz altında olduğunu ifade etti.” denildi. 
Birlik, Musul’da sivilleri hedef alan saldırıların durdurulması ve sorumluların ortaya
çıkarılması çağrısı yaptı. Açıklamada, “Bu katliamı kınıyor ve buna iştirak eden herkesi sorumlu tutuyoruz. Musul
özeli ve Irak genelinde akan kanlar, bizi ABD ve İran işgalini reddetme ve
Irak’taki varlıklarına son verme hedefinde birleştirsin. Bu ikisi (ABD ve İran)
Irak’a belaları getirdi ve Irak halkının hayatını sonu olmayan acı ve cehenneme
çevirdi” denildi.

1 AYDA 4 BİN’DEN FAZLA SİVİL KATLEDİLDİ

En iyimser rakamlarla ABD saldırılarında sadece Musul ve Rakka’ya yönelik hava saldırılarında 17-22 Mart arasında 800’den fazla sivilin katledildiği, binlercesinin yaralandığı belirtiliyor. Musul Operasyonu-Irak Ordusu Tuğgenerali Thaer el-Mosawi ise 24 Şubat- 24 Mart arasında Musul’da saldırılar nedeniyle ölen sivil sayısının 3 bin 864 olduğunu açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir