Düşen rejim uçağı: Pilot bulundu, peki uçağı kim düşürdü?


Rejim uçağını kim düşürdü, düşen Suriye savaş uçağı, düşen uçak, Suriye uçağını kim düşürdü, Suriye savaş uçağı Hatay’a düştü. Suriye savaş uçağı nasıl düştü.
Mehmet_Safhan
Suriyeli pilot Mehmet Safhan (56)
SURİYE rejim güçlerine ait MİG 21 tipi savaş uçağı, 4 Mart akşam saatlerinde, Hatay’ın merkez ilçesi Yaylacık Mahallesi kırsalına düştü. Uçağın enkazı Samandağ Yaylacık Amanos Dağı eteklerinde bulundu. Kokpiti boş olan uçağın pilotunun paraşütle atadığı belirtildi.
Gelen ihbarlar doğrultusunda askerlerin de katıldığı 9 saatlik arama-tarama faaliyetleri doğrultusunda Suriyeli pilot Mehmet Safhan (56), bu sabah (5 Mart), enkazın 40 kilometre uzağında bitkin halde bulundu. Uçağın tek kişilik olduğu ve başka pilot bulunmadığı, bölgedeki arama tarama çalışmalarının sonlandırıldığı kaydedildi. Ambulans ile Hatay Devlet Hastanesine götürülen pilotun omurgasında kırık olduğu ve ameliyata alınacağı öğrenildi.

Suriyeli pilotun kim ya da kimler tarafından düşürüldüğü, hangi görev için sınıra yakın uçtuğu resmi olarak açıklanmadı. Ancak resmi kaynaklarca teyit edilmeyen raporlara göre, uçağın Suriyeli muhaliflerce, uçaksavar ateşi sonucu düşürüldüğü belirtildi. 

AHRAR EL ŞAM: UÇAĞI BİZ VURDUK

Özgür Suriye Ordusu’na bağlı silahlı muhalif gruplardan
Ahrar El Şam, Türkiye sınırları içinde, Hatay’ın merkez ilçesi yakınlarına
düşen Suriye savaş uçağını İdlip bölgesinde kendilerinin vurduğunu iddia etti.
Uçağı 23 mm’lik makineli top atışı ile hedef aldığını
iddia eden Ahrar El Şam, uçağın düşme anına ait görüntüleri içeren bir video
yayınladı.
Ahrar El Şam düşürdükleri savaş uçağını İdlib şehrini
bombaladığı sırada hedef aldıklarını ve Suriye ordusunun şehre hava
saldırısının sürdüğünü de iddia etti. 

Öte yandan Rus haber ajanslarına konuşan Suriyeli bir askeri kaynak, Hatay’ın Samandağ ilçesi yakınlarında düşen Suriye’ye ait savaş uçağının eski olduğuna işaret ederek, “Teknik arıza nedeniyle düşme olasılığı yüksek” değerlendirmesinde bulundu.

PİLOT İADE EDİLECEK Mİ?
Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, savaş uçağının pilotunun iadesi ile ilgili olarak, “İçinde bulunduğumuz an itibarıyla pilotun tedavisi devam ediyor. Bütün olay netleştikten sonra buna ilişkin karar da verilecek ama şu an olay çok taze” dedi. Canikli, “Hangi amaçla ve nasıl Türkiye sınırlarına düştüğü, uçağın, pilot da dahil atladığı, hangi görev ve faaliyet çerçevesinde buralarda bulunduğu hususları bütün açıklığıyla ortaya çıktıktan, netlik kazandırıldıktan sonra bununla ilgili karar da önümüzdeki günlerde verilecek” diye konuştu. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir