Rakka durdu, herkes Menbiç’te! Menbiç son durum harita 4 Mart 2017


Menbiç son durum harita, 4 mart 2017, menbiç operasyonu
başladı mı, menbiç’te son durum, menbiç harita, menbiç kimin elinde, münbiç son
durum harita
Menbiç’in batısı Esad ve rejim güçlerine açıldı.

YPG, Türkiye’nin Menbiç’i yönelik olası bir harekatı gündeme getirmesi ardından Rakka’daki güçlerinin büyük bölümünü Menbiç’e aktardı. Rakka operasyonu son 5 gündür durmuş durumda. 

TÜRKİYE’YE KARŞI MENBİÇ’TE KONUŞLANIYORLAR
Türkiye’nin Rakka operasyonu öncesinde Menbiç’ten daha fazla söz etmeye başlaması, yer yer YPG hedeflerine yapılan atışlar, YPG’de yeni hamleleri gündeme getirdi. “ABD harekat odalarında hazırlandığı” anlaşılan yeni plan kapsamında örgüt, son olarak Menbiç’in batısı YPG’nin kullanımına açtı. İnsani yardım” adı altında yapılan karşılıklı işbirliği doğrultusunda Rus ve rejim askerleri Menbiç’in batısına girdi. Türkiye’nin bu güçleri hedef almayacağını hesaplayan plan doğrultusunda YPG’nin de güven altına alınması hedefleniyor. Hali hazırda YPG, ABD, Rus ve rejim güçleri Menbiç’e yığılmış durumda

YPG ÖSO’DAN 8 KÖY ALDI
Türkiye’deki konvansiyonel medyanın iddialarının aksine Türkiye ya da ÖSO Menbiç’e herhangi bir saldırıda bulunmuş değil. Aksine örgüt Menbiç batı ucunda ÖSO birliklerinin kontrolünde bulunan 8 köyü de bu güçlerden ele geçirmiş durumda. Yani YPG, TSK ve ÖSO, El Bab’ı kontrol altına aldıktan sonra bile muhaliflerin denetimindeki köylerde ciddi bir ilerleme kaydederken, buna rağmen Türkiye halen bir karşılık vermiş değil.YPG, Menbiç batısındaki Kur Huyuk, Kavaklı, Ulaşlı, Ali Bughaz, Ebu Hayj, Tali Turan, Karah, Jab Al Hamir köylerini ele geçirdi. Bu köylerin tamamı, Menbiç batısındaki Arimah beldesinin batısında Menbiç’in “batı burnunda” yer alıyor. (Haritada farklı renkle gösterilen (turuncu) alanın burun kısmı) “Türkiye Menbiç’i vuruyor”, “Menbiç operasyonu başladı” haberleri ise YPG’nin bu ilerlemesine karşılık, örgüte yönelik top atışlarından kaynaklandı. TSK ve ÖSO, YPG güçlerine, sınırlı top atışlarıyla karşı saldırı açmış olsa bile, örgüt, ele geçirdiği alanlardan püskürtülemedi. 
Diğer taraftan Menbiç hattında suların ısınması, örgütü teyakkuz haline getirirken, YPG, Rakka kuzeyinden kent kırsalının tamamını ele geçirdiği Rakka’daki operasyonunu da durdurmuş durumda.

YPG, SEVKİYATI RAKKA’DAN MENBİÇ’E DÖNÜYOR
Geçen bir haftada yer yer ABD hava saldırıları dışında örgütün bölgede ilerleyişine dair hiç bir gelişme yaşanmadı. Örgütün Menbiç doğu hattına kurduğu karargah merkezleriyle, kaynaklarını bu yöne aktararak, olası TSK ve ÖSO saldırısına karşı yığınak yaptığı bildiriliyor. ABD bayraklarını araçlarına asan örgüt, Türk hava saldırılarından da bu şekilde korunmayı amaçlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir