Militan sayımız bu yıl 100 bin olacak: Rakka son durum harita (21 Mart 2017)


İlk olarak 5 Kasım 2016’da, Fırat’ın Gazabı” adıyla başlayan Rakka’ya yönelik saldırı, ABD destekli YPG unsurlarınca devam ederken, örgüt ve bileşenleri şimdi kent merkezine yönelik saldırı için hazırlıklarını sürüdürüyor. 

YPG Rakka saldırısının Nisan’da başlacağını duyurmuştu.

9 Aralık’ta ikinci dalga 2 Şubat 2017’de üçüncü dalga, 5 Mart’ta dördüncü dalga saldırılarla Rakka kırsalında ilerleyen örgüt, son olarak 1 Nisan itibariyle Rakka kent merkezine yönelik saldırıyı başlatacağını duyurmuştu.

Rakka doğusu ABD helikopterleri. Photo: ISIS 
Kuzey, kuzeydoğu ve batı hatlarında 3 ayrı cepheden ilerleyen örgüt kuzey 6 km mesafeye, doğu kırsalda ise 16 km’ye kadar Rakka kent merkezine yaklaşmış durumda.
ABD savaş uçakları dün akşam saatlerinde Rakka kent merkezine hava saldırısı düzenlerken, örgüt 20 Mart’ta Rakka doğusunda 21 km mesafedeki Fatsat Kusun’un kuzeyindeki tren istasyonunu ele geçirdi.

Suriye son durum harita: YPG ilerleme hattı. Ele geçirelen yerlerin tamamı kare çerçeve ile işaretlenmiş alan içinde. Karamah bu köylerin en büyüğü. 

ABD A-10 avcı uçaklarının yoğun bombardımanı eşliğinde ilerleyen örgüt, aynı bölgede bir kaç gündür kuşatma altında bulunan Karamah köyünü, köyün batısında bulunan Jarga El Karamah köyünü, Rakka’nın 15 km doğusundaki Muhammadiyah su pompalama istasyonunu ve 14 km mesafedeki Cerga köylerini ele geçirdi. 
Bölge kaynakları YPG saldırılarına ABD hava unsurlarının destek verdiğini bildirdi. Bölgede ABD helikopterlerinin köyleri vurduğuna dair görüntüler geçti. YPG’li militanlar ise bu hava saldırıları ardından  ilerliyor.
IŞİD’in ise “birleşik güçlerin” saldırılarına karşı Karamah bölgesindeki YPG hedeflerini topçu birlikleriyle hedef aldığı bildirildi.

REUTERS: YPG, MİLİTAN SAYISINI 100 BİN’E ÇIKARACAK
YPG’nin 1 Nisan’da başlayacağı duyurduğu Rakka kent merkezine yönelik saldırı öncesinde Reuters ise ilginç bir haber geçti. ABD’li haber ajansı, RYPG’nin militan sayısını bu yılın ikinci yarısında 100 bin’e çıkarmayı hedeflediğini duyurdu. YPG’ye dayandırılan haberde, farklı unsurların da bu güç içinde yer alacağına yer verildi. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir