Rejim Haleb’te ilerliyor: El Bab son durum haritası (6 Mart 2017)


Halep son durum harita, haleb’te son durum haritası 6 Mart 2017, El Bab son durum, el bab son durum harita, El Bab’ta son durum. Menbiç son durum…

el bab durum
El Bab güneyi rejim saldırılarında hedef olan IŞİD mevzisi 

Suriye rejim güçleri Halep kuzeyde El Bab güneyindeki hızlı ilerleyişini sürdürüyor. Rus kara ve hava güçlerinin yanı sıra, Hizbullah gibi Şii militanlarla birlikte Menbiç batısından güneye doğru inen Suriye Arap Ordusu (SAA), Rus hava desteği ile IŞİD kontrolündeki köyleri kontrol altına alıyor.

el_bab_son_durum_harita
Suriye son durum harita: Rejim güçleri El Bab güneyinden Dayr Hafir yönlü ilerliyor.

Rejim güçlerinin son saldırılarında, El Bab ve Arimah bölgelerinin 35 km kadar güneyinde (güney yönlü siyah bölgeye doğru uzanan çıkıntı) yer alan Rashudiat, Samiat, Khirbet es Saniya, Cub Abyad, al Sakiat, Tabbarat al Madi köylerinin, rejim güçlerinin kontrolüne geçtiği bildirildi. 

Rejim güçlerine bağlı sosyal medya hesaplarında IŞİD hedeflerine yönelik saldırıların yer aldığı video yayınlandı. Videoda bombalı saldırılarda kullanılan-kullanılacak araçların vurulma anları, IŞİD hedef ve mevzilerinin hedef alınmasına dair görüntülerin yer aldığı görüldü. 
Aynı videoda TSK’ya ait olup muhaliflerce kullanılan ancak El Bab çatışmalarında IŞİD tarafından ele geçirilen Zırhlı Personel Taşıyıcı araçların (ZPT), rejim unsurlarınca ele geçirilmesine dair görüntüler de yer aldı. 

Rejim ve rus güçlerin saldırılarına karşı IŞİD’in bölgedeki mücadelesi de sürüyor. Saldırılara karşı savunma hatlarından video paylaşan örgütün, sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda, hafif ve orta silahlarla direndiği görülüyor. Videoda, Rus bombardımanlarının köyleri de hedef aldığı dikkat çekiyor.

Rejim güçlerinin, bu saldırılarla El Bab güneyinde bulunan Dayr Hafir bölgesini (Haritada El Bab güneyinde bulunan yer) kuşatmayı amaçladığı, sonraki adımında ise  Dayr Hafir’in 20 km batısındaki Jirah Hava Üssü’nü (Harita’da Dayr Hafir köyünün doğusunda kırmızı çerçeveye alınmış alan) ele geçirmeyi hedeflediği değerlendiriyor.   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir