FLAŞ: Şam’da kıyamet kopuyor


Esed’e ait savaş uçakları sabahtan bu yana Şam’a bağlı Cobar, Kabun, Ayn Terma beldesi ile
Doğu Guta beldesinde yer alan ilçe ve beldeleri bombalıyor. Rejime ait savaş uçakları dün de başkent Şam’ın Cobar Mahallesi ile Arbin
beldesine yaklaşık 100 hava saldırısı gerçekleştirmişti.

MUHALİFLER SALDIRDI REJİM VURDU
Muhalifler tarafından şafak vakti düzenlenen saldırı, Şam’ın ana girişlerinden birini hedef aldı. Suriye ordusu, Şam’ın kuzeydoğusundaki stratejik bölgelerde yer alan ve rejim kontolünde olan mahallelere giren muhaliflerin, kentin en büyük ana caddelerinden birindeki mevzilere saldırdığını duyurdu.

Şam doğusu bugüne ait fotoğraf.

Saldırıyı başlatan ana muhalif grup Feylak el Rahman’ın sözcüsü Vael Elvan, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Yeni operasyonu sabah saat 05.00’da (TSİ 06.00) başlattık ve dün geri çekildiğimiz bütün noktaları yeniden aldık” dedi. Son bir haftadır Tahriruş Şam, Ahraruş Şam, Feylakuş Şam gibi muhalif grupların ortaklaşa operasyon düzenlediği Esed’in kalbinde şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Şam ve doğusu 

Görgü tanıkları muhaliflerin sürpriz saldırısı sırasında kent merkezine top mermileri ve roketler düştüğünü aktardı. Suriye ordusunun saldırılara hava harekatıyla karşılık verdiği bildirildi.Muhalifler son günlerde yaptığı saldırılarla yüzlerce rejim milisini öldürürken, 50’den fazlasını esir almıştı.
Muhalif grubun liderleri yayınladıkları beyanatla kendilerini fes ettiklerini ve “Şam cihadında” bundan sonra “Tahriruş Şam bayrağı altında mücadele edeceklerini” duyurdular.
Ahraruş Şam birlikleri Şam, Cobar bölgesindeki tekstil sanayi fabrikasını rejim güçlerinden ele geçirdi. ÖSO Gota kolunun, Doğu Şam civarında dün kaybettiği mahallelerin çoğunu bugün yeniden ele geçirdiği bildirildi. ÖSO, bu saldırıda Abbasiler Garajının tamamını kontrol altına aldı.

REJİM UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ
Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) en büyük kollarından biri olan Rahman grubu, Cobar
Mahallesi, Ugdet El Panaroma, Abbasiler Garajı’nı ve Erbin şehrini bombalayan
Suriye uçaklarından birini Cobar semalarında uçarken düşürdü.

Rejim güçlerinin bombardımanlarından.

Özgür
Suriye Ordusu, kazdıkları tünellerle bu bölgeye girdi. Suriye rejim güçlerinin,
hiç beklemedikleri bu saldırı karşısında şaşkına döndükleri ifade
edildi.

Sıcak çatışmaların yaşandığı bölge

ÖSO’nun hamlesi sonrası bu sabah ise Suriye rejim güçlerine ait savaş uçakları, Doğu Gota’yı onlarca kez
bombaladı. Şu ana kadar 40 bombardıman yapıldığı ifade edildi. Raporlara göre Zamalka kırsalında düzenlenen 4 hava saldırısında siviller öldü. Cabar bölgesine 30 hava saldırısı düzenlendi. Bölgeye sabah saatlerinden itibaren düzenlenen 80 hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. Dün Şam’ın doğusunda geniş bir alan üzerinde kuşatma altında bulunan Duma bölgesiyle, yine kuşatma altındaki Kabun mahallesini ince bir hat üzerinden birleştirmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir