AL HAYAT: Referandumdan sonra YPG, ÖSO ile Rakka’ya saldıracak


Suriye son durum, suriye’de son durum harita, rakka son durum harita, rakka’da son durum harita, rakka saldırısı ne zaman, rakka kimin elinde, rakka operasyonu başladı mı

Ahrar-u Şam’ın Rakka saldırısına katılacağı ileri sürüldü.

ABD’nin yoğun hava saldırısıyla birlikte YPG’nin kırsal bölgelerini ele geçirip, kenti kuşatmak üzere olduğu Rakka’ya ilişkin planlar netleşiyor.
SALDIRI REFERANDUM SONRASI
Arapça yayınlanan Al Hayat gazetesinin internet baskısında yer alan habere göre Rakka saldırısı, Türkiye ve Türkiye destekli bazı muhalif grupların desteğini de alarak, Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliğine ilişkin referandumun ardından başlatılacak. 
MUHALİFLER AHRAR-U ŞAM ÇATISI ALTINDA KATILACAK 
Gazete CIA tarafından hazırlandığı belirtilen rapora dayandırdığı  haberinde YPG güçlerinin “baş aktör olacağı” bu plana göre ABD’nin “ılımlı” olarak kabul ettiği tüm muhaliflerin “Ahrar-u Şam çatısı altında birleştirileceğini” Rakka saldırısında yer alacak tüm muhalif unsurların da Şam Kolordusu komutanı Albay Fatlallah Hacı komutasında komuta edileceği bilgisini verdi.
YARDIM SÖZÜ KARŞILIĞINDA KABUL EDİLDİ
Suriye’de Trump’la birlikte ABD’nin sağladığı askeri yardımları kesilen muhalif grupları, bu saldırıya katılması karşılığında yeniden askeri destek ve maddi yardım sözü aldıkları, bu anlaşma kapsamında saldırı teklifini kabul ettikleri belirtildi.
AL Hayat, “30 bin kişilik askeri unsurdan oluşan isyancı grubun, saldırı için bu koordinasyon teklifini kabul ettiği, Suriye kuzeyinden Rakka’ya yönelik saldırıyı onayladıklarını” ileri sürdü. 
Haberde Rakka saldırılarının “başlangıç karargah noktası” olarak da, Türkiye sınırında YPG kontrolünde bulunan Tel Abyad olacağı açıklandı. 
Saldırının ne zaman başlayacağına ilişkin tarih de veren haberde, “Türk kamuoyunda oluşacak baskı ve tepkinin önüne geçmek için 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören Anayasa değişikliği ile ilgili referandumun beklendiğine” yer verildi. Haberyirmi 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir