Rakka’da 230 bin sivil mahsur!


ABD hava destekli YPG‘nin Rakka‘ya yönelik saldırıları devam ederken, Tabka ilçesinin kuşatma altına alınmak üzere olduğu bildirildi. Sadece güney hattı açık olan ve 240 bin sivilin yaşadığı Rakka‘da ise Musul‘dan sonra yeni bir insanlık trajedisi yaşanması bekleniyor.

TEMİZ SU YOK, ÇÖPLER TOPLANAMIYOR
ABD savaş uçakları ve bombardıman uçaklarının yoğun biçimde bombaladığı şehirde, halk bu bombardımanlarda vurulan şebeke nedeniyle içme suyu kullanamıyor. Suyu olmayan Rakkalı siviller, bu ihtiyacını tenekelerle Fırat Nehri’nden su alarak gidermeye çalışıyor.
Saldırılar nedeniyle sokaklardaki çöpler de toplanamıyor. Temiz su kullanımının ortadan kalktığı kente, sokaklarda biriken çöplerle birlikte salgın hastalıkların, kitlesel olarak sivilleri  etkilemesinden endişe ediliyor. Diğer taraftan doğu, batı ve kuzey kesimlerden kuşatma altında bulunan kent ABD ve unsurlarının saldırıları sonucu çevresinden izole duruma gelmiş durumda. Gıda sevkıyatının neredeyse durduğu Rakka’da fiyatlarda yaşanan belirgin artış, sivillerin alım gücünü de etkilemiş durumda.

ÇÖPLER TOPLANAMIYOR: Rakka sokakları 2 Nisan 2017

Sözde insan hakları örgütleri ise trajediye sessiz. ABD, Musul’a yönelik saldırılarda da sivil ve askeri hedef ayrımı yapmadan çok sayıda saldırı düzenlemiş, sadece Mart ayında 4 bine yakın sivilin katledilmesine neden olmuştu. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir