ABD/YPG’nin yok ettiği bir ailenin sessiz çığlığı: Bu dünyada adalet yok


Suriye’nin Rakka kentine bağlı Tabka ilçesi 11 Mayıs’ta ABD kontrollü YPG eline geçti. 23 Mart’ta başlayan Tabka’ya yönelik bu saldırının akılda kalan tarafı ise diğerlerinde olduğu gibi acımadan uygulanan vahşetti. 

Wassim Abdo

Fosfor bombaları, akıllı füzeler ve B-52 bombardıman savaş uçaklarıyla düzenlenen “serpme bombardımanlarla” camileri dahi vuran ABD, bölgeyi “biricik ortağı” YPG’ye hediye etmek için hiç bir katliamdan kaçınmadı


ABD bombardımanlarının Tabka’da hedef aldığı konutlar: Video: AMAK video


İkili saldırgan grubun bu orantısız saldırıları en çok sivillerin canını acıttı. Tabka’da yaşayan ve kendisi de bir Kürt olan Abdo ailesi ABD/YPG vahşetinin izlerini taşıyanlardan sadece biri.
Suriye‘nin Rakka kentine bağlı Tabka ilçesinde hayatını sürdüren Abdo ailesi, Rakka‘yı hiç bir koşulda terk etmemiş. 2011 iç savaşı başlamadan önce ilçe rejim kontrolünde bulunuyorken de, 2011’den sonra Rakka muhaliflerin kontrolüne geçtiği anda bile ve sonunda 2014‘te IŞİD‘in kenti ele geçirmesi ve sonrasında da Rakka‘da, Tabka‘da hayatlarını sürdürdüler. 
Ancak Abdo ailesi ne rejim, ne muhalif ne de IŞİD elindeyken görmediklerini ABD destekli YPG saldırısında yaşadı. 
Abdo’nun anne ve babası (solda) ve yeğeni (sağ yukarıda) tamamı bombardımanda katledilmiş.
Wassim Abdo ve ailesi bu vahşeti yaşayan binlerce Suriyeliden yalnızca biri… Tabka‘da yaşarken ABD‘nin yoğun bombardımanlarının, ilçede taş üstünde taş bırakmadığı vahşi saldırının kurbanlarından. Abdo, o bombardımanlarda önce babasını, annesini, yeğenini kaybetmiş. ABD‘nin vahşetini anlatırken olup biteni “Bu dünyada adalet yok” diye tanımlıyor. Bombardıman ona göre IŞİD‘le mücadele etmek amacıyla değil, YPG‘yi şartsız şeksiz, bölgede yaşayan sivilleri tümden imha etme pahasına bölgeye yerleştirmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Habeyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir