Tabka’nın tamamı YPG’de: Suriye son durum haritası (11 Mayıs 2017)


Suriye’de son durum haritası (Mayıs 2017):
1 Mayıs’ta Tabka ilçe merkezini ele geçiren YPG, 5 Mayıs’ın ilk dakikalarında ilçenin büyük bölümünde kontrolü ele aldı. 11 Mayıs’ta ise Tabka Barajı ve Su’ab Wazfah mahallesini ele geçirmesiyle YPG Tabka ilçesinin tabamında kontrolü sağladı.

Rakka Tabka son durum harita 11 Mayıs 2017 

İşte gün gün 1 Mayıs’tan 11 Mayıs’a yaşanan gelişmeler:
1 MAYIS: ABD hava destegi ile Rakka’nın 40 km batısındaki Tabka ilçesine saldıran YPG’nin, ilçe merkezinin tamamında denetimi sağladığı bildirildi. 

Tabka ilçe merkezindeki kent meydanı. 1 Mayıs 2017 Foto: YPG propaganda photos

Tabka ilçe merkezinin tamamı YPG kontrolüne girerken, kuşatma altında bulunan hatta ilçesinin 200 metre kuzeyinde bulunan El Mushayrifah ve Wazfah mahalleleri ile Tabka Barajı‘nı da içine alan Wadi Sahl El Khashab adacık ve alanları da halen IŞİD kontrolü altında bulunuyor. IŞİD savaşçılarının, yoğun hava saldırıları sonrasında, kent merkezinden daha kuzeydeki El Mushayrifah, Wazfah, Wadi Sahl El Khashab bölgelerine doğru çekildiği bildirildi.

Rakka son durum Mayıs 2017
1 MAYIS: Rakka Tabka son durum: ilçe merkezi YPG kontrolünde (işaretli alan)

Tabka ilçe haritası yakın görünüm (Aşağıda)

tabka son durum harita mayıs 2017
Tabka son durum harita: 1 Mayıs 2017: Tabka ilçesinde IŞİD kontrolünde kalan alanlar. 

Örgütün işaretlediği alanlar, eş zamanlı olarak ABD tarafından vuruluyor. Tabka, IŞİD kontrolündeki Rakka‘nın 40 km batısında bulunuyor.

2 MAYIS (Saat 04.00): STEP NEWS haberine göre, IŞİD, Tabka kuzeyinde kuşatma altında olan bölgeden sivillerin Deyr Ez Zor’a tahliyesi için YPG ile dolaylı müzakereler yürütüyor. 

2 MAYIS (11.00): YPG, Tabka ilçe merkezinin kuzeyinde halen IŞİD kontrolü altına bulunan 4 mahalleden  El Mushayrifah’ı ele geçirdiğini duyurdu. İkinci haritada görülen Wazfah mahallesi, Tabka Barajı ve  Wadi Sahl El Khashab bölgesi IŞİD kontrolünde bulunuyor.

3 MAYIS: Wadi Sahl El Khashab bölgesi YPG kontrolüne girdi. YPG, IŞİD kontrolünde kalan Tabka kuzeydeki baraj bölgesi ile hemen güneyinde bulunan Su’ab Wazfah mahallesi’ne saldırıyor. 

3 MAYIS: YPG, Tabka kuzeyde, baraj bölgesiyle Su’ab Wazfah mahallesi’ne saldırıyor. 

4 MAYIS: Bölgeden gelen raporlara ve yerel kaynaklara göre, ABD savaş uçakları Tabka bölgesinde beyaz fosfor kullandı


5 MAYIS: YPG, Tabka ilçesinde Tabka barajının doğusundaki Wadi Sahl El Khashab mahallesini ele geçirdi.  Böylece Tabka genelinde sadece Tabka Barajı ile Su’ab Wazfah mahallesi IŞİD kontrolünde kalmış durumda.

11 MAYIS: Tabka Barajı ve Su’ab Wazfah mahallesi YPG tarafından ele geçirildi. YPG 11 Mayıs 2017 itibari ile Rakka’nın 40 km batısında bulunan Tabka ilçesinin tamamını ele geçirmiş oldu.

Rakka Tabka son durum harita 11 Mayıs 2017 

YPG, 23 Mart’tan bu yana Tabka’ya saldırıyordu. Örgüt 27-30 Nisan arasında da ilçedeki Al Mahaja, Al Busaraba, Ebu Aish, Süryani Kilisesi, Al Qasra, Al mashar olmak üzere 6 mahallede kontrolü sağlayarak ilçe merkezine girmişti. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir