Jirah Üssü Rejim güçlerinde: Suriye’de son durum harita (14 Mayıs 2017)


Suriye Arap Ordusu (SAA), Hizbullah militanlarının yanı sıra Rus hava ve topçu desteği ile Haleb doğusunda ilerlemeyi sürdürüyor. 30 Mart’ta Haleb doğusunda IŞİD’in ilk savunma hattı olan Deyr Hafir’i ele geçiren Suriye Arap Ordusu 13 Mayıs’ta Jirah Hava Üssü‘nü ele geçirdi. 

Jirah Hava Üssü 

Suriye Savunma Bakanlığı, 20 Mart’ta kuşatma altına aldığı Deyr Hafir’i 30 Mart’ta ele geçirmiş, o tarihten bu yana Jirah Üssü’ne yönelik saldırılar başlamıştı.
Jirah Üssü’nün tamamen ordu kontrolüne girdiği duyuruldu. Öte yandan rejim güçleri de bölgeden fotoğrafla yayınladı.

Suriye Haleb doğusu son durum Mayıs 2017

Jirah Üssü, IŞİD’in Haleb doğusundaki son “tutunma alanı” olarak biliniyordu. Rejim güçlerinin bu savunma hattını kırmasıyla birlikte Tabka hattına kadar inmesine kesin gözüyle bakılıyor. Zira üssü olan Suriye rejim güçleri hemen akabinde, dün gece saatlerinde üssün güneyine bakan El Maqali tepesini de ele geçirdi.
Çatışmaların bugünkü bölümünde (14 Mayıs 2017), rejimin ilerleme hamlesine karşın IŞİD güçleri karşı saldırıda bulundu. Örgüte yakın haber ajansı AMAK, sabah saatlerinde yaşanan saldırının görüntülerine yer verdi. O görüntülerde rejimden ele geçirilen, tahrip ya da imha edilen tankların görüntülerine yer verildi.

FOTO: Jirah Üssü, güney tepesi. (ISIS-AMAK photo) IŞİD, çok sayıda tankı ele geçirdiğine dair görüntüler yayınladı. 

IŞİD’in saldırılarına karşın, Haleb doğusundan Fırat nehrini takip ederek güneye, Tabka yönüne doğru devam eden hat üzerinde rejim güçlerini frenleyecek başka bir IŞİD cephesi bulunmuyor. Sadece Jirah Üssü’nün 16 km güneyinde bulunan Maskanah beldesi küçük Suriye güçlerini kısa süreli frenleyebilecek bir direnişe imkan tanıyacak nüfus ve topoğrafyaya sahip. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir