Musul’da kritik günler: İki cepheden saldırıyorlar


ABD destekli Irak ordu birlikleri Musul batı yakasında IŞİD kontrolündeki alanlara saldırıları artırdı. Dört yönden sürdürülen saldırılara ABD bombardıman desteği sağlarken, IŞİD, 2 kilometre eninde, 6 kilometre uzunluğunda alanda kuşatma altında direnişe devam ediyor. 

Eski Musul bölgesindeki çatışmalar

Çatışmaların son bölümünde Irak Ordusu, Dicle nehrinin Kuzey Batı sahillerini kontrol altına almak için saldırılarını artırdı. 

Musul son durum 13 Mayıs. Kırımızı çizgi içindeki alan IŞİD’in kontrol altında tuttuğu alanlar.

Ordu birliklerinin Musul’un 3. köprüsüne ilerlediği öğrenildi. Eski Musul olarak adlandırılan hatta yapılan saldırılarda Hawi el-Kanissa bölgesinin ordu güçlerinin eline geçti, Dicle Nehri’nin batı ve güneyinin de kontrol altına alındığı bildirildi. 

Cephe gerisindeki Fransız birlikleri. Obüs atışıyla saldırıyor. 

Saldırılara cephe gerisine konuşlu Fransız birliklerinin de karadan obüs atışıyla katıldığı görüntülendi. 

Ordu birlikleri Musul’un Suriye sınırına bakan batı hatlarında da yeni bir saldırıya geçti. Musul’a bağlı Telafer kentinin batısında Kayravan bölgesinde süren saldırılarda, bölgedeki Tel Euzw, Mohamed Zayd, Hazyl, Tel Binat, Tal Hayit, el Khisy, Um Hajart, Mughayr el Ebd, el Zamilat, Amash köylerinin ele geçirildiği bildirildi. Hizbullah militanlarının katıldığı saldırılarda Yezdi köyleri olan Tal Banat ve Khilo köyleri de ele geçirildi. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir