YPG’ye verilen araçları, Ürdün’de eğitilen militanlar da kullanıyor!


ABD’nin YPG’ye Ocak ayında verdiği IAG Guardian APC zırhlı araçlar, Ürdün’deki ABD üssünde eğitildikten sonra Suriye güneyindeki Doğu Humus’a gönderilen militanlarda ortaya çıktı. 

Ürdün’de eğitilen militanların arkasında YPG’ye verilen zırhlı araçlar görülüyor. 

International Armored Group adlı şirket tarafından üretilen ve Ocak 2017’de 200 adet YPG’ye verilen 4×4 zırhlı personel taşıyıcı araçlarla görüntü veren “seküler muhalif savaşçılar” araçlarla poz verip, cephedeki durumu anlatırken görüntülendi. 

Militanlara yakın SMART sitesinin geçtiği görüntülerde, 10 kişilik zırhlı araçlarla birlikte ABD askerlerinin de Humus’un doğusunda IŞİD’e karşı saldırı pozisyonlarında yer aldığı görülüyor.
ABD BİRLİKLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
Ürdün’deki ABD üssünde eğitildikten sonra, Suriye güneydoğu sınırından IŞİD hatlarına doğru ilerleyen militanların, ABD birlikleriyle birlikte hareket ettiği ve Suriye Irak sınırına ulaştığı öğrenildi.

Suriye güneydoğu sınırındaki bu grupların Özgür Suriye Ordusu‘na bağlı olduğu açıklanmasına karşı, yapının seküler laik Arap savaşçılardan oluştuğu biliniyor. ABD tarafından eğitilip donatılan grupların hedefinde ise Suriye-Irak sınırında IŞİD’in kontrol ettiği El Kaim kenti bulunuyor. Deyr Ez Zor‘un 119 kilometre güneyinde bulunan ve Fırat Nehri havzasındaki IŞİD yerleşim alanlarından biri olan El Kaim, Deyr Ez Zor’un tedarik ve lojistik hattını oluşturuyor. Musul’da Irak-Şii ve ABD güçlerinin saldırısına uğrayan IŞİD, kuzey hattında ise Rakka’da YPG, Haleb’te rejimle savaşıyor. ABD, iki ayrı cephede enerji kaybeden IŞİD’i, güneyden açtığı cephe ile vurmak istiyor.
Suriye son durum harita. Çatışmaların olduğu alanlar. Sarı okla gösterilen bölge. 
Bu kapsamda ÖSO ve İngiliz birlikleriyle sahada görüntülenen ABD birliklerinin Al Kaim hattı üzerinde Palmira’ya da yakın olan Maghawir el-Thawra girmek için saldırdığı bildirildi. Bölge, Humus’un, Deyr ez Zor’la birleştiği doğu sınırında bulunuyor.
REJİM IRAK SINIRINA TAKVİYE BİRLİK GÖNDERDİ
Reuters, İsyancı kaynaklara dayandırdığı haberinde, İranlı milislerin desteğindeki
Suriye birliklerinin IŞİD’in yakın zamanda bölgeden çekilmesi ve ABD
destekli isyancıların kontrollerini daha da artırmalarını engellemek için Irak
ve Ürdün sınırında bir bölgeye asker gönderdiğini duyurdu. Haberde, “Kaynaklar ellerindeki istihbaratın yüzlerce Suriye askeri ve İran destekli
milisin tank ve ağır malzemeyle son birkaç gün içinde Sabaa Biyar kasabasına
girdiklerini gösterdiğini belirttiler. İsyancılar, Şam-Bağdat yolundaki stratejik kasabanın, radikal dinci
militanların ayrılmasının ardından Batı destekli Özgür Suriye Ordusu’nun
denetimine girmemesi için hükümete bağlı birlikler ve müttefikleri tarafından
geçtiğimiz hafta ele geçirildiğini belirttiler. Özgür Suriye Ordusu’na bağlı gruplardan Güney Cephesi sözcüsü Binbaşı Issam
Al Reis, “Ağır silahlar, tanklara ve zırhlı araçlara, büyük bir takviye güç
gönderdiler” dedi” ifadelerine yer verildi. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir