Nur Camisi Irak güçlerinde: Musul son durum (29 Haziran 2017)


Musul son durum harita (29 Haziran 2016): Musul son durum, musul son durum harita, musulda son durum, musul’da son durum, musul kimin elinde…

Musul son durum harita (29 Haziran 2016):
Musul son durum harita (29 Haziran 2016): Enkaz haline gelen Nur Camisi
Musul’da IŞİD kontrolünde bulunan Nur Camisi’nin olduğu nokta, IRAK ordu birliklerinin kontrolüne girdi.
IŞİD’in 2014 yılında “Hilafet” ilan ettiği, Musul’un Batı yakasındaki eski Musul olarak da bilinen bölgesinde bulunan caminin bulunduğu alan, bu sabah saatlerinde, Irak Ordu güçlerince ele geçirildi. 
Saldırı sonrasında, Irak devlet başkanı Haydar el ibadi, “Musul’daki savaşı kazandıklarını” açıkladı. “Caminin ele geçirilmesiyle IŞİD’in hilafetinin sonlandığını” ileri süren İbadi, “zafer kazandıklarını” belirtti.
HARİTA: Nur Camisi’nin konumu ve çatışma alanları (kırmızı) ile IŞİD kontrolündeki (siyah) yerler.
Rejime yakın IraqNews, cami bölgesinin ele geçirilmesi için başlatılan saldırılar kapsamında 600 IŞİD savaşçısının öldürüldüğünü ileri sürdü.
Buna karşın, Hilafet Camisi olarak da bilinen cami, geçtiğimiz hafta ABD güçlerince bombalanmış, moloz yığınına dönmüştü. 
İbadi’nin “zafer konuşmasına rağmen, Musul’un batı yakasındaki “eski Musul” olarak bilinen bölge halen IŞİD kontrolünde. 
ABD’nin başını çektiği Global Koalisyon ise Musul’un tamamen kontrol altına alınmasının günler, hatta haftaları bulabileceğini duyurdu. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir