Coni ve YPG, Menbiç’te TSK’yı gözlüyor (VİDEO)

Menbiç’te son durum harita: ABD askerleri, TSK’ yıl, YPG’li militanlarla birlikte gözlüyor. (4 Nisan 2018) Bölgeye yığınak yaparak üslenen ABD askerleri, omuz omuza verdikleri YPG’li militanlarla Türk ve Özgür Suriye Ordusu unsurlarını izlemeye başladı.


Suriye, Halep (HABERYİRMİ) – Bölgeye yığınak yaparak üslenen ABD askerleri, omuz omuza verdikleri YPG’li militanlarla Türk ve Özgür Suriye Ordusu unsurlarını izlemeye başladı.

Diplomasi ile Türkiye’yi oyalayan ABD unsurları, Suriye kuzeyine yerleşmeye, tahkimat yapmaya devam ediyor. Trump’ın ardı ardına “çekiliyoruz” açıklamalarının Türkiye’yi diplomatik açıdan oyalamaya dönük olduğu belirtiliyor.

ABD, Türkiye’yi diplomasiyle oyalıyor

Türkiye’nin ani bir harekatla, yeterli ABD gücü olmadan bölgeyi kontrol altına almasından çekinen ABD, Trump’ın “çekiliyoruz” benzeri açıklamalarıyla diplomatik olarak, bölgeden çekileceği algısını oluşturdu. Bu diplomatik çıkışlarla zaman kazanan ve kazanmaya devam eden ABD unsurları ise her gün bölgeye daha fazla sevkıyat, yığınak ve tahkimat yapmayı sürdürüyor.

Afrin-menbiç sondurum harita 31 Mart 2018

Menbiç kuzeyinde Sacu çayının güney hattına yerleşen ABD askeri unsurlarının, tam bu noktada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının konuşlandığı Cerablus bölgesini gözlediği görüntülere yansıyor. Yansıya son görüntülerde ise ABD askerleri ile YPG militanlarının birlikte Türk ve Özgür Suriye Ordusu unsurlarının izlemeye başladığı görülüyor.

Suriye Menbiç


Diğer taraftan Afrin’in TSK/ÖSO tarafından  ele geçirilmesi ardından Suriye’nin kuzeyinden kısmen çekildiği ileri sürülen ABD askerlerinin, Fransız askerlerle birlikte Telabyad’a girdiği ve YPG’li militanlarla birlikte sınır hattında devriye attığı iddiaları gündeme geldi.

Telabyad’ın sınır komşusu Akaçakale ilçesinde Türk ordusunun sınır hattı boyunca aldığı güvenlik tedbirleri devam ediyor. Zırhlı araçların devriye attığı sınır hattında sınır birlikleri ise olası tehditlere karşı hazırda bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir