ABD Menbiç’te üs kurdu: Merbiç son durum

Menbiç son durum harita (3 Nisan 2018): ABD üs kuruyor…. ABD’nin öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriye’nin Menbiç bölgesinde “yeni bir üs kurduğu” öne sürülüyor.


ABD, YPG'yi destellemeye devam ediyor.

ABD’nin öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriye’nin Menbiç bölgesinde “yeni bir üs kurduğu” öne sürülüyor.

Fars İngilizce, kaynaklara dayanarak ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Menbiç kentinin kuzeyinde, Türkiye’nin liderliğindeki Fırat Kalkan güçlerinin yer aldığı bölgelerin yakınlarında yeni bir askeri üs kurduğu iddiasında bulundu.

Menbiç son durum: ABD sevkiyatı böyle görüntülenmişti.

Bu arada ABD güçlerinin, Kürtlerin ellerindeki böğeler ile Fırat Kalkanı güçlerinin bulunduğu bölgeler arasında “devriye görevlerini” yapmaya başladığını kaydeden Fars İngilizce, “Bu gelişmenin, Fransa Cumhurbaşkanı’nın (Emmanuel Macron’un), Suriye’nin Kuzeyi’nde Fransız güçlerinin sayısının artırılacağını duyurmasından sonra meydana geldiğine” dikkat çekti.

Afrin-menbiç sondurum harita

“Militanlara bağlı kaynaklar, Türkiye’nin Membiç kentini Kürtlerden temizlemeye yönelik adımı ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) stratejik kente daha çok silahlı güç ve askeri ekipmanı gönderdiklerini söylediler” denilen haberde, bu sevkiyatın Pazar günü gerçekleştiği de kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir