YPG, “Allahu Ekber” diyerek o köye girdi

Afrin son durum harita: Meryemeyn köyüne giren YPG militanlarının, sığınaktaki köylüleri dışarı çıkarmak için ÖSO ve TSK askeri gibi davrandığı, “Allahu Ekber” diyerek tekbir getirdiği ortaya çıktı


Afrin’e bağlı Meryemeyn köyü. YPG'li militanların vurulduğu o sığınaklardan biri...

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında YPG’li militanlardan temizlenen Afrin’e bağlı Meryemeyn köyünde örgütün oynadığı akıl almaz oyunu köylüler anlattı. Köye gelen militanların ‘Allahu Ekber’ diye bağırarak kendilerine ÖSO süsü verdiği, bu şekilde sivillerin dışarıya çıkmalarını sağladıkları ortaya çıktı.

Tekbir sesini duyan köylü sığınaklardan çıktı

Köyde sıcak çatışmaların yaşandığı sırada tüm siviller kendilerini korumak için sığınaklara girerken, kendilerine destek arayan militanlar köyde kimseyi bulamadı. Köylülerin sığındıkları alanlardan çıkması için hazırladıkları planı uygulayan YPG militanları köye girişlerinden bir süre sonra, ‘Allahu Ekber’ diye bağırarak köylülerin çıkmasını amaçladı.

Afrin’e bağlı Meryemeyn köyü normale dönüyor.

Tekbir seslerini duyan köylüler ise ÖSO ve Türk askerinin geldiğini zannederek dışarıya çıktı. Karşılarında PKK/PYD ve YPG’li militanları gören siviller neye uğradığını şaşırdı.

Afrin’e bağlı Meryemeyn köyü. Köylülerin sığınakta kendi cep telefonlarına yansıyan fotoğraflardan.

Silah altına almaya çalıştılar

Köylülerin dışarı çıkması sonrasında militanlar dışarıya çıkan sivilleri zorla silahaltına almaya çalıştı. Ancak köylülerin direnmesi üzerine militanlar, belirledikleri sığınaklardan sivilleri zorla dışarıya çıkarttı.

Afrin-menbiç sondurum harita. Meryemeyn (Meryamin) köyü, 20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 9 Mart’ta ele geçirilmişti.  Afrin’in 5 kilometre doğusunda yer alan köy, Minngag Hava Üssü’nün de 6 km batısında bulunuyor. 18 Mart’ta da Afrin ilçe merkezi ele geçirilmişti.

Köylülerin iddiasına göre YPG unsurları kendilerinin kullandığı sığınakları daha sonra YPG’nin kullanmaya başladı.

O sığınaklarda öldüler

Yaşadıklarını anlatan adını vermek istemeyen bir köy sakini, “Silahlarla gelip bizi sığınıklardan çıkardılar, kendileri girdi. İlerleyen zamanlarda ise uçak gelip, kaldıkları yerleri bombaladı” dedi.
Meryemeyn köyünde yaklaşık 10 bin kişinin yaşıyor. Birçok sivil ise evlerine yeniden dönmüş durumda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir