Flaş: Palmira yeniden rejim kontrolünde


palmira son durum, tedmur son durum, palmira son durum harita mart 2017, tedmur harita, palmira kimin elinde, palmira harita, Palmira nerede

Palmira_son_durum_harita
Suriye Palmira (Tedmur) son durum harita: Rejim kentin doğusundaki hava limanını ele geçirdi. Kent, güney hattı dışında çembere alındı.

Suriye savaşı boyunca iki kez el değiştiren Palmira bir kez daha rejim güçlerince ele geçirildi. IŞİD’in son olarak 12 Aralık 2016‘da rejim güçlerinden aldığı Palmira (Tedmur) şimdi yeniden rejim güçlerinin kontrolü altına girdi. Kentin doğusundaki hava limanını ele geçiren Hizbullah militanlarının da desteklediği Suriye Arap Ordusu, havadan Rus desteği ile batıdan ilerlediği kentte, kuzey ve doğu hattındaki bazı noktaları ele geçirdi. Ocak ayından bu yana saldırılarını sürdüren rejim güçlerine bu süre içinde ABD savaş uçakları da destek veriyordu. Rejim yanlısı haber ajansları kentin ele geçirildiğini duyurdu. 

Çatışmaların dün ve bugünkü bölümünde kenti güney hariç üç yönden çeviren güçleri kentin doğusundaki havaalanını da kontrol altına almışlardı. 
Bazı kaynaklar yoğun bombardımanın nedeniyle IŞİD’in, Deyr Ez Zor bağlantı yolunun 60 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Suhne‘ye çekildiğini rapor ediyor.

Suriye Humus vilayetine bağlı Tedmur (Palmira), IŞİD kontrolüne ilk olarak 20 Mayıs 2015’te yoğun çatışmaların ardından girmişti. Mart 2016’da ise Rus hava desteği ile rejim kontrolüne giren kent, 12 Aralık 2016’da ikinci defa IŞİD tarafından ele geçirilmiş oldu. Palmira, antik kent olarak da biliniyor. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir