Rakka’ya kim girecek; işte cevabı


Rakka son durum, rakka’da son durum, rakkada son durum, rakka operasyonu Türkiye, Türkiye rakkaya girecek mi, rakka son durum harita

rakka son durum
Talabani’ye bağlı Peşmergeler, Suriye sevkıyatında

ABD’nin “Türkiyesiz Rakka planı ne olacak” sorusu sorulurken, Rakka kırsalına yapılan sevkiyat, resmi olarak duyurulmasa da saldırı ittifakının bileşenleri hakkında önemli ipuçları veriyor. 
Irak’ın kuzeyinde Barzani muhalifi olan Talabani‘ye bağlı çok sayıda Peşmerge birliği Irak topraklarından Suriye’ye geçiş yaptı

Sevkiyat, Suriye’de YPG denetiminde bulunan alanlara yönelmesi, olası Rakka operasyonuna katılan unsurlardan birinin de Talabani’ye bağlı Peşmerge milislerinin olacağını gösterdi.
Talabani, Irak kuzeyindeki varlığını Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) çatısı altında (Kürtçe: Yekîtîya Niştimanîya Kurdistan ya da Yetîkîya Niştimanperwerê Kurdistan / YNK) olarak yürütüyor.

Barzani’nin “Kürdistan Demokrat Partisi’nden kopan “sosyalist Kürtler” tarafından kurulan bu yapı ağırlıklı olarak Süleymaniye-Kerkük hattında faaliyet yürütüyor.

Barzani’ye nispeten PKK’ya yakınlığı ile bilinen YNK Peşmergeleri, Kerkük’te PKK’lı militanlarla verdiği selfilerle gündeme gelmişti. 
PKK’yı “IŞİD tehdidine karşı” Kerkük’e de Barzani Peşmergeleri davet etmiş, böylece PKK Kerkük’e yerleşme fırsatı bulmuştu.
Gelinen son noktada Rakka için YPG’yi tek başına yetersiz bulan ABD’nin, “Rakka saldırısı planı” dahilinde PKK, YPG, KYB gibi aynı çizgide olan örgütleri aynı safta toplayarak “birleşik bir güç” oluşturmayı hedeflediği görülüyor. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir