İngilizler de Suriye’de: Suriye son durum harita (4 Nisan 2018)

Suriye son durum harita (4 Nisan 2018): İngiliz Lordlar Kamarası ve parlamento üyeleri Aynel Arap (Kobani) bölgelerinde örgüt üyelerini ziyaret etti. Örgütün üst düzey isimleriyle görüşen heyet, militanların gömüldüğü mezarlığı ziyaret ederek “destek” mesajları verdi.


İngiliz heyeti Kamışlı sonrası Kobani'de YPG'yi ziyaret etti (1)

ABD ve Fransa’nın, Türkiye’nin olası harekatına karşı seferber olduğu  Suriye kuzeyindeki YPG militanları için İngilterede sahada varlığını göstermeye başladı. İngiliz Lordlar Kamarası ve parlamento üyeleri Haseseke’ye bağlı Kamışlı’dan sonra, Rakka’ya bağlı Aynel Arap (Kobani) bölgelerinde örgüt üyelerini ziyaret etti. Örgütün üst düzey isimleriyle görüşen heyet, militanların gömüldüğü mezarlıgı ziyaret ederek “destek” mesajları verdi.

Suriye Genel Durum Nisan 2018.

Mardin’in Nusaybin ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Kamışlı kentini ziyaret eden, aralarında İngiliz Lordlar Kamarası üyesi Maurice Glasman ile parlamento üyesi Lloyd Russell-Moyle’ın da bulunduğu İşçi Partisi heyetinin bugün de Aynel Arap (Kobani) ilçesindeki örgüt militanlarını ziyaret ettikleri ortaya çıktı.

İngiliz heyeti Kamışlı sonrası Kobani’de YPG’yi ziyaret etti.

Suriye’nin Kamışlı kentinde dün terör PYD/YPG yetkilileri ile bir araya gelen İngiliz İşçi Partisi heyetinin bugün de Kobani’ye geçerek burada da yine örgüt yetkilileri ile görüştükleri belirtildi.

İngiliz heyeti Salih Müslim’in kardeşi Enver Müslim’le görüştü.

PYD’nin eski eş Başkanı Salih Müslim’in kardeşi Enver Müslim ile görüşen İngiliz heyetinin daha sonra Kobani’deki örgüt militanlarının gömüldüğü mezarlığı ziyaret ettiği ifade edildi.

İngiliz heyeti Kobani’de YPG militanlarının mezarlıklarını ziyaret etti.

İngiliz Milletvekili Lloyd Russell-Moyle, Kobani ziyareti ile ilgili bazı fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. İngiliz Milletvekili, paylaşımlarında, mezarlıkları ziyaret ettiğini, Afrin’den gelen sığınmacılar ile görüştüklerini ve yine Kobani’de yerel yetkililerle görüştüklerini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir