PKK’nın helikopter videosu sahte çıktı!


PKK sempatizanları, Şırnak’ta yüksek gerilim hattına çarparak düşen ve 13 askerin hayatını kaybettiği helikopterin “PKK tarafından düşürüldüğüne dair” video görüntüsü paylaştı.

31 Mayıs’ta Şırnak Uludere’ye bağlı Şenoba köyünde düşürülen helikopter” ifadeleriyle paylaşılan görüntülerin ise IŞİD’in vurduğu Rus helikopterine ait olduğu anlaşıldı.

Örgüt sempatizanları tarafından paylaşılan görüntülerde yerdeki hedeflere ateş açtığı görülen bir helikopterin, güdümlü füze ile hedef alınarak vurulması yer alıyor. Kuyruk kısmından vurulduktan sonra dengesini kaybeden helikopter, bir süre sonra kendi etrafında dönerek yere düşüp infilak ediyor. 

Örgüt yandaşları, IŞİD’e ait videoyu “T.C. helikopteri PKK tarafından böyle vuruldui” diyerek paylaşıyor.

Örgüt, bu görüntülerin 31 Mayıs’ta Şırnak‘ın Uludere İlçesine bağlı Şenoba bölgesinde yüksek gerilim hattına çarparak düştüğü açıklanan ve aralarında üst rütbeli komutanların da olduğu 13 askerin hayatını kaybettiği helikoptere ait olduğunu iddia ediyor. TSK’ya ait Cougar tipi helikopterin PKK tarafından düşürüldüğü iddiasını paylaşılıyor.

El Cezire 9 Temmuz 2016 Palmira’da düşürülen Rus helikopteri



VİDEONUN IŞİD’E AİT OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Ancak örgüt yandaşlarının paylaştığı videonun PKK’ya ait değil IŞİD’e ait olduğu ortaya çıktı. Aynı görüntülerin 9 Temmuz 2016’da doğu Palmyra (Tadmur) ‘da IŞİD tarafından düşürülen Rus yapımı MI-29 helikopterinin vurulmasıyla ilgili görüntüler olduğu anlaşıldı. Konu o tarihte de bir çok yerli yabancı medya kuruluşunda da haber olmuş, aynı görüntülere yer verilmişti.

Diğer taraftan PKK’nın, askeri kanadı HPG BİM, resmi sitesi üzerinden 2 Mayıs’ta konuya ilişkin açıklama yayınlamış, Cougar tipi helikopterin PKK tarafından düşürüldüğünü duyurmuştu. Ancak örgüt herhangi bir video ya da görsel paylaşmamıştı. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir