YPG’den Suudilere: Türkiye’ye kaşı İşbirliği yapmaya hazırız


Türkiye’nin Katar’a asker gönderme kararı sonrasında Suriye Kürtleri Suudi Arabistan’la işbirliği yapma konusundaki istekliliğini dile getirdi

Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud
Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud

YPG, Suudi Arabistan ile çalışmaya hazır! YPG’ye yakın uluslararası yayın yapan Aranews’in “üst düzey bir YPG yetkiliye” dayandırdığı haberinde Suudi Arabistan ile Katar arasındaki gerginliklerin Türkiye tarafından desteklendiği görüşüne yern verilerek, bu fırsattan YPG’nin de faydalanmak istediği ileri sürüldü.
Rakka saldırısı için ABD’ye giderek temaslarda bulunan YPG’li “üst düzey siyasetçi” olarak adı verilen Ilham Ahmed’le yapılan görüşmeye dayandırılan haberde “Üst düzey Kürt kaynak” olarak ifade edilen Ahmed’in görüşleri yer alıyor.
Haberde şu ifadelere yer verildi:

Aranews’in söz konusu haberi

“SUUDİ ARABİSTAN’LA İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

…Halen devam eden Rakka operasyonunu görüşmek üzere Washington’u ziyaret eden üst düzey Kürt siyasetçi Ilham Ahmed, Suudi Arabistan karşısında Katar’a oynayan Türkiye’ye karşı Suudi Arabistan’ın bölgede önemli bir güç olduğunu söylüyor. “Arabistan, Suriye’deki istikrarın sağlanmasında rol oynamalıdır. Suudi ile işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

Açıklama Türkiye, Katar’a destek vermeye başladıktan sonra geldi; diğer Arap devletleri Katar’a ambargo uyguladı. Türk parlamentosu, Katar’da birliklerin kurulması ve Suudi Arabistan’ın Katar’a ambargosu ardından ülkeye gıda ve su tedarik etmeye başladı.
Suriye Kürtleri hem Katar hem de Türkiye’yi Suriye’de aşırılık yanlısı grupları desteklemekle suçlamıştı, ancak son zamanlara kadar Suudi Arabistan Türkiye’ye destek vermeye devam etti.
Perşembe günü, Twitter’daki Suudi sosyal medya kullanıcıları da , Katar için verilen Türk desteğine tepki olarak #saudiwithkurdistan adıyla bir kampanya başlamıştı. Haberyirmi

Katar’da neler oluyor: İşte ablukanın gerçek nedeni! (ANALİZ)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir