IŞİD sözcüsünden yeni mesaj: 4 ülkeyi vurun!


IŞİD’in genelde önemli ve üst düzey liderlerinin mesajlarını yayınlamasıyla bilinen El Furkan Medya Ajansı, 12 Haziran’da sosyal medya üzerinden IŞİD sözcüsü Ebu Hasan El Muhacir‘e ait yeni bir ses kaydını yayınladı. 

IŞİD Avrupa Amerika, Avustraly ve Rusya’yı hedef gösterdi. 

Toplam 24 dakikalık ses kaydında Ramazan ayında tüm Müslümanlara cihat çağrısı yaparak Amerika, Avustralya, Avrupa ve Rusya‘daki “yalnız kurtları” harekete geçmeye çağıran Muhacir, “daha önce farklı ülkelerde gerçekleştirilen saldırıların örnek alınarak bunların taklit edilebileceği” mesajını verdi. 

Yayınlanan ses kaydının görseli / Youtube 

Arapça yayınlanan konuşmadamücahitlerin kafirlere karşı Suriye ve Irak’ta onlarca farklı cephede savaştığını” anlatan Muhacirsavaşın ortasında sabredin” çağrısında bulundu.

IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’nin sözcüsü (Hilafet sözcüsü) Ebu Hasan El Muhacir Ağustos 2016’da Suriye Halep’e yönelik Rus hava saldırısında öldürülen örgütün ilk sözcüsü Ebu Muhammed El Adnani’nin yerine 5 Aralık 2016’da görevlendirilmişti.

Muhacir’in, sözcü olarak ilk mesajı ise yine “Furkan Medya” tarafından Aralık 2016’da yayınlanmış, mesajda aralarında Türkiye’nin de olduğu bazı ülkeler hedef gösterilmişti.


Ebu Hasan El Muhacir kim? 

GİRİT ASILLI AMERİKALI HRİSTİYAN

Kanadalı gazeteci Graeme Wood‘un, IŞİD’ten ayrılan Avustralyalı bir savaşçı ile yaptığı röportaja yer verdiği “The Way of the Strangers: Encounters With the Islamic State” (Yabancıların Yolu: IŞİD’le Rastlaşma) adlı kitaba göre sözcü Ebu Hasan El Muhacir, Yunan asıllı ABD’li bir ailenin Teksas’da doğan çocuğu…
Muhacir’in 2001’de ABD’de yaşarken kendi
sitesinde yer aldığı iddia edilen fotoğrafı
Yazarın kitabında yer verdiği o bilgilere ilişkin Gülener Kırnalı‘nın yazıdığı incelemeye göre asıl adı John Georgelas olan Muhacir, 2013’te kendi web sitesinde yayınladığı biyografisinde 2001’de İslam’ı seçtiğini belirterek kendisini şu ifadelerle anlatıyor:
Kökenleri Girit Adası’na dayanmaktadır. 1983 doğumludur ve bir Hıristiyan olarak yetişmiştir. 2001’de İslam dinini seçti. Allah yolunda bilgiye ulaşmak için birçok yeri dolaştı ve nihayetinde, Allah, ona Şam’a hicret etmeyi bahşetti. Şu an Halep’te bulunmaktadır.” Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir