Ziraat Bankasından Satılık Araçlar


Ziraat’ten satılık araçlar, ipoteğin ödenmemesi nedeniyle icra takibi başlatılan veya bankaya ait satılık araçlardır. Ziraat’in sattığı araçlar da tıpkı Ziraat Bankası’nın sattığı gayrimenkuller gibi intengo altyapısı ile üretiliyor. Ziraat Bankası tarafından satılan ikinci el araçlar için intengo dışında herhangi bir aracı kurum ile işbirliği yapılmamaktadır. Kendi sistemlerine entegre edilen altyapı sayesinde kısa süre içerisinde araç tanıtım ve satış hizmeti sunabilmektedir. Ziraat Bankası’ndan satılık araçlar Ziraat Bankası tarafından satılan araçlara ulaşmak için Ziraat Bankası Araçlar linkini inceleyebilir, hızlı arama fonksiyonu ile istediğiniz özelliklere sahip aracı kolayca bulabilirsiniz. Bu sayfaya girer girmez, açık artırmaya çıkan, eklenen ve fiyatı düşürülen kategorilerdeki araçları göreceksiniz. Bu özelliklere göre satın almak istediğiniz kategorideki ürünleri arayabilirsiniz. İl, marka, model ve model yılı gibi özellikleri belirterek aradığınız modelin sistemde olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz.

Ziraat’ten Satılık Araç Almak Kârlı Mı?

Araç ihalesi elbette karlı ve karlı alışverişten bahsedilebilir çünkü Ziraat Bankası’ndan satılık araç alınırken spot piyasaya göre daha az para ödenir. Bunun en önemli nedeni, insanların spot otomobil piyasasında kâr düşünerek satış yapması, bankalar ise batık krediler vermek için satışı daha az kârla kapatmak istemesidir. Bankalar ekspertiz raporları ile fiyatları belirlerken, serbest piyasa fiyatları bireyler tarafından çeşitli kriterler ortaya konularak belirlenmektedir. Bankacılık uzmanlarının raporu sonucunda yaklaşık bir fiyat ortaya çıkacaktır. Başlangıç ​​fiyatı olarak da bilinen bu yaklaşık fiyat üzerinden teklifinizi bankaya iletirsiniz.

Piyasaya Göre Uygun Fiyatlara Araç Sahibi Olabilirsiniz

Normal araç piyasasında insanlar araçlarını istedikleri fiyattan pazarlamak ve satmak isteyebilirler. Ancak Ziraat Bankası gibi bankaların araç satarken planları ve hedefleri oluyor. Bankalardan satılan kullanılmış arabalar genellikle batık kredileri geri ödemek için kullanılır ve çok kâr odaklı değildir. Spot araba pazarına baktığınızda, bir arabayı beğendiyseniz ve satın almak istiyorsanız, satıcıya satıcının istediği karı vermek zorunda kalacaksınız. Ancak Ziraat Bankası’ndan satılık bir araç önerirseniz, beğendiğiniz aracın aynısını normal piyasada daha uygun fiyata alma imkanına sahip olursunuz.

Batık Kredileri Geri Almak İçin Satışlar

Ziraat Bankası da diğer bankalar gibi araç sahibi olmak istememektedir. Mal biriktirmek bankaların asli sorumluluğu değildir. Bankalar, kredi ve finansman desteği sağlayarak finansal piyasalarda dinamizm ve likidite yaratmakla görevlidir. Ancak kredi geri ödeme sorununun ardından sorunlu kredi sorunuyla karşı karşıya kaldılar.

Ziraat Bankası İcradan Araç Satın Alıyor

Ziraat Bankası’nda satışa sunulan araçlar, öncelikle Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla satılmaktadır. Banka, kolluk kuvvetinin değerlendirmesinin yetersiz olduğuna inanırsa, aracı kendi şartlarıyla satabilmek için avukatları aracılığıyla satın alır. Dolayısıyla ürün üzerinde tek hakim satıcı satıcı olur ve satışta dilediği gibi söz söyleme hakkına sahiptir. Banka araçları kendisi satabilmek için icradan satılık araçları satın alır ve mülkleri arasına koyar. Kendi önceden belirlediği kurallara göre de satışlarını yapmaktadır. Ziraat bankası, dilediği kişiye kendi satış yapabileceği gibi istediği zaman da aracın satışını durdurabilmektedir.

Kaynak: kredicim.net