Rejim, Halep’te saldırıya geçti: Suriye son durum harita (3 Haziran 2017)


Suriye’de son durum haritası (3 Haziran 2017):

Suriye Arap Ordusu (SAA), Haleb doğusunda hızla ilerliyor. 30 Mart’ta Dayr Hafir ve 14 Mayıs’ta Jirah Hava Üssü‘nü ele geçirdikten sonra, bölgede IŞİD’in savunma hatlarını kıran rejim ordusu, sadece iki hafta içinde 27 kilometre daha güneye ilerleyerek Masakanah bölgesine ulaştı. 

Suriye Arap Ordusu (SAA), Haleb doğusunda hızla ilerliyor.

Rejim güçleri ile IŞİD arasında bölgede yaşanan savaşta, Rus hava kuvvetleri ile rejim uçakları havadan yoğun saldırılar düzenliyor. Maskanah beldesinin ise tamamen kuşatıldığı, rejim güçlerinin Maskanah bölgesini kuşatarak, güneye doğru ilerlemesini sürdürdüğü öğrenildi. Ordu birliklerinin daha güneyde, YPG kontrolündeki Tabka’ya ise 26 kilometreye kadar yaklaştığı öğrenildi.

suriye son durum harita haziran 2017
Halep doğusunda Dey Hafir bölgesinden güneye ilerleyen rejim, çok Maskanah’ı kuşattı, bir çok noktayı ele geçirdi.

Son 48 saat içinde devam eden saldırılarda Suriye Arap Ordusu (SAA), Maskanah’ın kuzeyindeki Rasm al-Ghazal köyünü ele geçirdi. Maskanah güneyinde de ilerleyen ordunun Duwayrinah, el-Balisiyah, Um Hacara, Murtada el-Qadima ve el-Sharidah‘yı ele geçirip, Maskanah-Rakka yoluna ulaştığı bildirildi. Buradan Maskanah güneyinden, doğuya Fırat sınırına kadar ilerleyen rejim birlikleri, Maskanah güneyindeki Al Kalata, Umm el-Man, El-Mawaniyah, El Fakha ve Khirbat el-Fakha köylerini ele geçirip, Maskanah beldesini tümden kuşatma altına aldı. Haberyirmi


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir