Rejim Hama’ya iniyor, YPG Rakka’yı kuşatıyor: Suriye son durum


Rakka Halep Suriye son durum harita 21 Haziran 2017:
Ocak 2017’de Halep’teki tüm ordu birimlerinin tek çatı altında toplanmasıyla birlikte Halep’te muhaliflere ve IŞİD’e karşı ilerleme sağlayan rejim güçleri, Hama’dan Halep’e sevk edilen unsurlarını, yeniden Hama’ya taşımaya başladı. 

   

El Bab güneyini Tabka doğusuna kadar ele geçiren, Halep’in büyük bölümünü kontrol altına alan rejim güçleri, son olarak Rakka’nın 30 km güney batısına kadar ulaştı. 
ABD’nin bölgede rejime ait SU 22 jetini düşürmesi sonrası, Rakka güney hattında ilerlemeyi durduran rejim güçleri, yeniden güneye odaklanmaya başladı. 
Bu planlamanın ilk işareti olarak ilk kez dün, Suriye 5. Kolordusu’na bağlı birliklerin Halep’ten Hama’ya  geçmeye başladığı görüldü. 
Bu hamle ile en azından kısa süreliğine ordunun, YPG ile daha fazla çatışmaya girmeden, Hama’nın doğusuna ve güneydeki Palmira hattının kuzeyinden Deyr ez Zor yönlü ilerlemesi bekleniyor.

HARİTA: YPG’nin Rakka güneyde saldırdığı Kasrat Faraj. Suriye 5. Kolordusunun geçtiği Hama

ABD VE YPG, RAKKA’YI KUŞATIYOR
Rejim ile Rakka güneyde kesiştikten sonra çatışan YPG ve ABD ise rejim tehdidini şimdilik bertaraf ederek yeniden Rakka’ya odaklandı. Bu gelişmeler sonrasında ise YPG’nin Rakka güneydeki Kasrat Faraj mahallesini ele geçirdiği rapor edildi.
YPG’nin, kentin güneyinden geçen Fırat Nehri’nin de güney kısmındaki bölgeyi, çevresiyle birlikte ele geçirmesi halinde Rakka doğu, batı, kuzey ve güney hatlarının yanın da tek açık bölgesi olan güney tarafından da kuşatılmış olacak. Haberyirmi

SON DURUM HABERLERİ


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir