YPG Afrin’de hareketleniyor: İki taraf güç yığıyor


PKK/YPG’nin Halep kuzeyinde, Afrin-Azez hattındaki alanlarda hareketliliği artarken, Azez bölgesinden de TSk birliklerine ait yeni fotoğraflar geliyor. YPG‘nin son günlerde artan hareketliliği “İdlib üzerinden Akdeniz’e gitmeyi planlayan örgütün  taciz saldırıları” şeklinde değerlendiriliyor.

HALEP İDLİB HATTINDA TANSİYON YÜKSELİYOR
Halep kuzeyindeki Afrin’den, İdlib sınırına doğru saldırılarını artıran YPG, Hatay’dan “Akdeniz’e giden yolda” kritik önemdeki şehre yönelik “taciz” saldırılarını tırmandırıyor. 
İlk olarak 13 Haziran’da Afrin güneyinde Darat İzzah cephesinde saldırıya geçen YPG, 50 muhalifin öldürüldüğünü duyurmuştu. 

Abna el-Şam, YPG’nin saldırılarının ardından Darime İzza’da Simeon Dağı’na takviye yapıyor.

Saldırı sonrasında İdlib’te bulunan ÖSO güçleri 14 Haziran’da bu saldırılara karşılık vermiş ve YPG mevzilerini Grad füzeleriyle vurmuştu. 

ÇATIŞMALAR BUGÜN DE SÜRÜYOR
Karşılıklı saldırıların bugün de sürdüğü öğrenildi. Haberyirmi’nin ulaştığı kaynaklara göre bu sabah YPG güçleri Afrin güneyinde bulunan Darat İzzah hattındaki ÖSO mevzilerini vurdu. Saldırılara ÖSO’nun da karşılık verdiği, her iki unsurunda pozisyonlarını koruduğu ancak hem YPG’den hem de ÖSO’dan kayıpların olduğu öğrenildi.

Türk özel birlikleri Azez bölgesinde… (Suriye kuzeyi Halep kentine bağlı, Azez ilçesi) 

Afrin’in 20 kilometre güneyinde bu gelişmeler yaşanırken, Afrin’in 14 kilometre doğusundaki Azez’de de hareketlilik yaşanıyor. Bugün Azez’den bölgede bulunan Türk birliklerine ait yeni fotoğrafların gelmesi dikkat çekti. Muhalif unsurlarla birlikte bulunan Türk özel birliklerine ait fotoğrafların Azez-Afrin sınırında çekildiği öğrenildi.

YPG NE YAPMAK İSTİYOR
Rus ve rejim kuvvetlerinin bulunduğu Afrin’de YPG, daha güneydeki muhalif unsurlara ait bölgeleri kontrol ederek Akdeniz’e sınır olan rejim kontrolündeki Lazkiye sınırlarına ulaşmayı amaçlıyor. Örgütün, bu hedef için İdlib kuzeyindeki 88 kilometrelik alanı muhaliflerden ele geçirmesi gerekiyor. Haberyirmi

SON DURUM HABERLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir