YPG, bir mahalleye daha girdi: Rakka son durum harita (15 Haziran 2017)


Suriye Rakka’da son durum haritası (15 Haziran 2017):

ABD askeri desteği ile Rakka‘ya saldırıan YPG/PKK güçleri, kentin doğu ve batı dış mahallelerinden iç kısımlara doğru ilerlemeye devam ediyor. Çatışmaların dün ve bugünkü bölümlerinde örgüt, Rakka’da Berid mahallesine girdi. İşte günün öne çıkan gelişmeleri…

YPG, Berid mahallesine girerken… 
Çatışmaların dünkü bölümünde YPG yoğun bombardıman sonrası Rakka batısındaki Berid mahallesine girdi. Örgütün mahalledeki Er Razi okulunu ele geçirdiği bildirildi.  
Rakka bombardıman: Mansur Caddesinde hedef olan evler.

Mansur Caddesi ABD tarafından bombalandı. Çok sayıda ev hasar gördü. Ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi. 
Geçtiğimiz günlerde hava saldırısıyla yıkılan Nur Cami’sinin hemen arkasında kalan caddede bir çok ev hedef oldu
Rakka güneyde Fırat Nehri’nden geçen siviller hava saldırısıyla katledildi. Ailelerin, botlarla nehri geçerken bombalandığı bildirildi.

    Rakka son durum 15 haziran
    Rakka son durum: YPG Rakka batısındaki Berid mahallesine girdi. Bazı bölgeleri ele geçirdi.

Karadan ise YPG’nin yaptığı top atışları sonucu Hamidi’ye okuluna sığınan sivillerden çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. 

Bölgeye bir günde 400’den fazla top atışının düzenlendiği öğrenildi. 
IŞİD’in ise yoğun hava saldırıları nedeniyle başarılı olamadığı görülüyor. Örgütün, kentin doğusunda YPG’nin buldozerlerini Drone üzerine bağlı bombalarla hedef aldığı bildirilirken, yeni doğudaki Sina mahallesinde YPG ilerlemesini durdurmak için bombalı araç saldırısı düzenlediği öğrenildi.  
IŞİD haber ajansı AMAK, Rakka batısında düzenlenen operasyonda YPG unsuru olan Deyr Ez Zor Askeri Meclisi üyesi bir YPG’li militanı yakaladığını duyurdu. Kaynak: Haberyirmi

SON DURUM HABERLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir