YPG Rakka’ya girdi: Rakka son durum harita (6 Haziran 2017)


YPG Rakka’ya girdi: Rakka son durum harita (6 Haziran 2017)
ABD ve destekli YPGRakka kent merkezine yönelik doğu ve batı yönlü saldırı başlattığını duyurdu. YPG’nin kontrol ettiği çatı yapılanma SDF Sözcüsü  Talal Silo, Rakka’yı hedef alan saldırının 5. aşamasının başladığını sabah saatlerinde duyurdu.

Foto: Rakka kuzeybatı kırsalı, saldırı öncesi 5 Haziran 2017

ABD savaş uçaklarının yoğun hava bombardımanı ile desteklediği YGP militanları kentin kuzeyine 1.2 kilometre mesafedeki IŞİD kontrolündeki 17. Ordu Üssü’ne saldırırken, kentin doğusu ve batısında ise ilk kez Rakka’ya dış mahallerinden kent merkezine doğru saldırılar başlamış oldu. 

 SDF Talal Silo, Rakka’yı hedef alan saldırının 5. aşamasının başladığını sabah saatlerinde böyle duyurdu. Foto: Rudaw

Şafak vakti başlayan saldırılar kapsamında YPG militanları, yoğun bombardıman desteği ile Rakka doğusunda kentin dış mahallesi Al Mashalab‘a saldırmaya başladı. Mahalleden batı yönlü 400 metre kadar ilerleyen örgüt güçleri ile IŞİD arasında çatışmalar sürüyor.   

Rakka son durum harita 6 Haziran 2016
Rakka son durum harita 6 Haziran 2016 / Çatışmalar kentin doğu ve batısından kente giriş yaptı.

Eş zamanlı olarak örgüt, kentin batı tarafında bulunan Hawi El Hawa mahallesinin batısına adım atmak istedi. Sabah saatlerinden bu yana çatışmalar sürürken, bölgeye yoğun bombardıman düzenleniyor. Örgütün burada da yüz metre kadar ilerleyerek, Rakka batısından kentin içine adımını attığı öğrenildi.
Gelişme ile birlikte savaş, ilk kez Rakka kent merkezi sınırlarına girmiş oldu.

ABD destekli militan gruplar, doğu ve batı dış mahallelerinden kente adımını atarken, YPG, Rakka’nın kuzeyine ise 2 kilometre uzakta bulunuyor. Örgütün bu noktada da IŞİD kontrolündeki 17. Ordu Üsse saldırdığı bildirildi. Kentin güneyi ise halen kuşatılmış değil.
Bu arada ABD, bombardımandan kaçıp Fırat’ta tekne ile kuzeye gitmek isteyen onlarca sivili havadan vurarak katletti. Saldırıda onlarca sivilin öldüğü bildirildi. 

YILDIRIM DUYURMUŞTU
Rakka’ya yönelik saldırı haberini ilk kez Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım vermişti. Yıldırım 4 Haziran Pazar günü yaptığı açıklamada, “Operasyonun 2 Haziran Cuma günü başladığını ve operasyon öncesi kendilerinin ABD tarafından bilgilendirildiğini” söylemişti.
Bu açıklamadan 2 gün sonra ise SDF, kent merkezini hedef alan saldırının başladığnı duyurmuş oldu. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir